ΚΟΣΜΟΣ

«Ουσιαστικές πρόοδοι στις διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά του Ιράν»

Ουσιαστική πρόοδο προς την επίτευξη μιας οριστικής συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, σημείωσαν το Ιράν και οι έξι μεγάλες δυνάμεις σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζόν Κέρι ο οποίος όμως προειδοποίησε πως «παρά τις νέες ιδέες που παρουσιάστηκαν, οι συνομιλίες θα εξακολουθήσουν να είναι δύσκολες και τους επόμενους μήνες».

«Αν μπορούμε να το κάνουμε νωρίτερα, θέλουμε να το κάνουμε νωρίτερα», είπε ο Κέρι στους δημοσιογράφους αναφερόμενος στην επίτευξη οριστικής συμφωνίας. «Οι συνομιλίες αυτές δεν θα γίνουν πιο εύκολες απλώς και μόνο επειδή τις παρατείνουμε. Είναι δύσκολες. Ήταν δύσκολες και θα παραμείνουν», πρόσθεσε.

Ο Αμερικανός υπουργός είπε ότι οι μεγάλες δυνάμεις δεν θα συνεχίσουν να διαπραγματεύονται με το Ιράν για πάντα χωρίς να σημειώνεται σημαντική πρόοδος, όμως υπογράμμισε ότι δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα να απομακρυνθούν από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

«Τις τελευταίες αυτές ημέρες στη Βιέννη σημειώσαμε πραγματική και ουσιαστική πρόοδο και είδαμε να έρχονται στην επιφάνεια νέες ιδέες», επεσήμανε και συνέχισε λέγοντας ότι «εξακολουθούν να παραμένουν σημαντικά ζητήματα στα οποία διαφωνούμε».

Παράλληλα ο Κέρι σημείωσε ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω χαλάρωση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στο Ιράν.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact