ΚΟΣΜΟΣ

Αμερικανίδα βουλευτής αρνείται να πάει στο Ισραήλ λόγω «καταπιεστικών» συνθηκών

«Για προβοκάτσια» κατηγορεί ο υπ. Εσωτερικών της χώρας την πολιτικό που έχει Παλαιστινιακή καταγωγή

Η βουλευτής των Δημοκρατικών, με καταγωγή από τα Παλαιστινιακά Εδάφη, Ρασίντα Τλάιμπ, ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα πάει να επισκεφθεί τη γιαγιά της, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, λόγω των «καταπιεστικών συνθηκών» που έχει επιβάλει, σύμφωνα με την ίδια, το Ισραήλ, το οποίο κατηγόρησε για «ρατσιστικές πολιτικές», σε ένα tweet, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Αποφάσισα ότι το να επισκεφθώ τη γιαγιά μου υπό αυτές τις καταπιεστικές συνθήκες θα αντίκειτο σε όλα όσα πιστεύω: το να πολεμήσω τον ρατσισμό, την καταπίεση και την αδικία» έγραψε στο Twitter η Ρασίντα Τλάιμπ.

Νωρίτερα σήμερα, το Ισραήλ αποφάσισε να επιτρέψει την είσοδο στη χώρα της Τλάιμπ «για μια επίσκεψη για ανθρωπιστικούς λόγους στη γιαγιά της», αφού αρχικά της είχε αρνηθεί την πρόσβαση εξαιτίας της στήριξής της στην εκστρατεία μποϊκοτάζ σε βάρος του εβραϊκού κράτους.

Εκλεγμένη στη Βουλή των Αντιπροσώπων από τον Ιανουάριο του 2019, η Ρασίντα Τλάιμπ, 43 ετών, είναι η πρώτη βουλευτής στο αμερικανικό Κογκρέσο, με καταγωγή από τα Παλαιστινιακά Εδάφη, όπως και μία από τις δύο πρώτες μουσουλμάνες γυναίκες στο Σώμα.

«Όταν κέρδισα, αυτό έδωσε στους Παλαιστίνιους την ελπίδα ότι κάποιος θα έλεγε εντέλει την αλήθεια για τις απάνθρωπες συνθήκες. Δεν μπορώ να επιτρέψω στο κράτος του Ισραήλ να σβήσει αυτό το φως εξευτελίζοντάς με και να χρησιμοποιήσει την αγάπη μου για τη γιαγιά μου προκειμένου να μου επιβάλει τις καταπιεστικές και ρατσιστικές πολιτικές του» έγραψε η πολιτικός.

«Η γιαγιά μου ήθελε να μαζέψουμε μαζί σύκα. Κατέρρευσα διαβάζοντάς το αυτό και ανησυχώ καθημερινά για την ασφάλεια της οικογένειάς μου από τότε που κέρδισα» σημειώνει, επίσης, η Τλάιμπ, σε μήνυμά της, κάνοντας retweet ένα άρθρο που καταγράφει την απογοήτευση της οικογένειάς της μετά την απόφαση τη Ισραήλ να απορρίψει το πρώτο της αίτημα εισόδου.

«Προβοκάτσια» για να φέρει σε αμηχανία το Ισραήλ, σύμφωνα με τον Ισραηλινό υπουργό Εσωτερικών

Ο υπουργός Εσωτερικών του Ισραήλ δήλωσε σήμερα ότι το αίτημα επίσκεψης της βουλευτίνας Ρασίντα Τλάιμπ ήταν προβοκάτσια με στόχο να προκαλέσει αμηχανία στη χώρα του, αφού εκείνη απέρριψε την προσφορά της ισραηλινής κυβέρνησης να ταξιδέψει τελικά στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη για να δει την οικογένειά της.

«Ενέκρινα (το αίτημα) για ανθρωπιστικούς λόγους, όμως αποδεικνύεται ότι ήταν προβοκάτσια με στόχο να προκαλέσει αμηχανία στο Ισραήλ. Το μίσος της για το Ισραήλ υπερισχύει της αγάπης της για τη γιαγιά της» έγραψε στο Twitter ο υπουργός Εσωτερικών Άριεχ Ντερί.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact