ΚΟΣΜΟΣ

Ποιος ήταν ο «τζιχαντιστής του σουπερμάρκετ» που αιματοκύλησε τη Συρία

Ο βρετανός εξτρεμιστής δούλευε σεκιούριτι και ήταν μέλος του ISIS

Ένας μουσουλμάνος εξτρεμιστής που εργαζόταν άλλοτε ασφάλεια στην αγγλική αλυσίδα σουπερμάρκετ Morrisons πιστεύεται πως σκοτώθηκε σε αποστολή αυτοκτονίας στη Συρία.

Ο Omar Hussain, γνωστός ως «τζιχαντιστής του σουπερμάρκετ», κατέφυγε στη Συρία το 2013 για να ενταχθεί στις τάξεις του ακραίου χαλιφάτου. Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα, προσφέρθηκε να γίνει βομβιστής αυτοκτονίας όταν η ταυτότητά του διέρρευσε και ήξερε πως δεν θα μπορούσε ποτέ να γυρίσει στην πατρίδα του.

Όπως αποκαλύπτει η «Daily Mail» επικαλούμενη ανώτερες πηγές των μυστικών υπηρεσιών, ο Hussain πήρε μέρος σε μια σειρά «μαρτυρικών αποστολών» όταν το Ισλαμικό Κράτος δεχόταν σφυροκόπημα από τις κουρδικές δυνάμεις και τους δυτικούς συμμάχους τους.

Ο τζιχαντιστής είχε καταφύγει στη Συρία το 2013 μέσω Τουρκίας, εγκαταλείποντας τη δουλειά του στο σουπερμάρκετ του Μπάκιγχαμσαϊρ. Πώς κατάφερε να περάσει τους ελέγχους ασφαλείας του αεροδρομίου Γκάτγουικ, ελέγχεται από τις βρετανικές αρχές, μιας και ήταν γνωστός στην αντιτρομοκρατική και του είχαν απαγορεύσει το ταξίδι προς Συρία έξι μήνες πρωτύτερα.

Φτάνοντας τελικά στη Συρία, ο εξτρεμιστής είχε φτιάξει ακόμα και προσωπικό blog περιγράφοντας πώς είναι η ζωή στη σμπαραλιασμένη από τον πόλεμο χώρα. Ο Hussain καλωσόριζε τα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Αγγλία και ενθάρρυνε μάλιστα ανοιχτά τους υποστηρικτές του ISIS να ληστεύουν μη μουσουλμάνους πολίτες, στέλνοντας τα κλοπιμαία στο τρομοκρατικό χαλιφάτο.

Σε χαρακτηριστική συνέντευξή του στο BBC το 2014, είχε πει: «Μισώ την Αγγλία, ο μόνος λόγος για να επιστρέψω στην Αγγλία θα είναι για να έρθω και να φυτέψω μια βόμβα κάπου».

Σε επόμενη, διαδικτυακή αυτή τη φορά, συνέντευξή του στο BBC το 2015, είχε δηλώσει: «Τα παιδικά μου χρόνια ήταν καλά, τίποτα έξω από τα συνηθισμένα». Κάποια στιγμή όμως αναρωτήθηκε πού πάει ο μουσουλμανικός κόσμος, όταν και άρχισε να ασχολείται με τον εξτρεμισμό.

«Ισλαμικό καθήκον» χαρακτήρισε το ταξίδι του στη Συρία, «εγκαταλείποντας τη γη της θνητότητας για τη γη της τζιχάντ». Σύμφωνα με τη «Sun», ο Hussain ήταν ένας από τους 4 βρετανούς τζιχαντιστές της Συρίας που ήταν στο στόχαστρο των Αρχών, με το υπουργείο Εσωτερικών της Αγγλίας να του αποστερεί τελικά την υπηκοότητα…

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact