ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Πέντε ανώτεροι αξιωματικοί υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους

Οι δύο από αυτούς ήταν υπεύθυνοι για την περιοχή της Ιντλίμπ στη Συρία

Πέντε ανώτεροι αξιωματικοί του τουρκικού στρατού υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους έπειτα από μια συνεδρίαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου (YAS) στις αρχές του μήνα, έγραψε στο χθεσινό της φύλλο η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Cumhuriyet.

Στη συνεδρίαση αυτή, την 1η Αυγούστου υπό τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξετάστηκαν οι προαγωγές, οι αποστρατεύσεις και οι κρίσεις ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών.

Οι παραιτήσεις ενός υποστράτηγου και τεσσάρων ταξιάρχων υποβλήθηκαν σε αντίδραση σε αποφάσεις του YAS οι οποίες ερμηνεύθηκαν από απόστρατους αξιωματικούς ως μια προσπάθεια να μικρύνει ο τουρκικός στρατός, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Τζουμχουριέτ, η οποία δεν κατονόμασε τις πηγές της.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας περιορίστηκε να αναφέρει πως δεν έχει να κάνει κανένα σχόλιο για το δημοσίευμα προς το παρόν.

Οι δύο από τους ανώτερους αξιωματικούς που υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους ήταν υπεύθυνοι για την περιοχή της Ιντλίμπ στη Συρία, όπου η Τουρκία έχει αναπτύξει στρατεύματα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Τζουμχουριέτ, η οποία είναι προσκείμενη στο αντιπολιτευόμενο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP).

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact