ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: «Οι υποθέσεις δεν φαίνεται να αφορούν τον γιο του Τζο Μπάιντεν»

Η εισαγγελία ανακοίνωσε επανεξέταση φακέλων σχετικών με τον ενεργειακό όμιλο Burisma

Η ουκρανική εισαγγελία ανακοίνωσε την επανεξέταση των φακέλων που σχετίζονται με τον ενεργειακό όμιλο Burisma, με τον οποίο κάποτε συνδεόταν ο γιος του Τζο Μπάιντεν, την ώρα που ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ βαρύνεται με υποψίες ότι άσκησε πιέσεις επί του Κιέβου για να πλήξει τον πολιτικό του αντίπαλο, υποψήφιο για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος.

«Προχωρούμε σε εξέταση των υποθέσεων…στις οποίες είναι πιθανόν να ενέχονται ο Μίκολα Ζλοσέφσκι (πρώην διευθύνων του Burisma), ο Σέργκιι Κουρτσένκο (ουκρανός επιχειρηματίας) και άλλοι», ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ο γενικός εισαγγελέας Ρουσλάν Ριαμποσάπκα, επισημαίνοντας ωστόσο ότι οι φάκελοι αυτοί δεν φαίνεται να αφορούν τον γιο του Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα, οι υποθέσεις αυτές είχαν εξετασθεί από την δικαιοσύνη, αλλά τέθηκαν στο αρχείο. Είναι «περίπου 15» και δεν αφορούν τον Χάντερ Μπάιντεν, ο οποίος εισήλθε στο διοικητικό συμβούλιο του ομίλου Burisma το 2014.

«Σύμφωνα με ό,τι βλέπουμε, αφορούν περισσότερο τους Ζλοσέφσκι και Κουρτσένκο, παρά τον Burisma και τον Μπάιντεν», διευκρίνισε. «Δεν μπορώ να πω ότι βλέπουμε ή κατανοούμε όλες τις υποθέσεις. Η δουλειά συνεχίζεται και θα παρουσιάσουμε τα αποτελέσματα αργότερα».

Στόχος της παρούσας έρευνας είναι να διαπιστωθεί εάν αυτές οι υποθέσεις τέθηκαν στο αρχείο νομίμως, πρόσθεσε δίνοντας την διαβεβαίωση ότι αυτή η απόφαση δεν ελήφθη υπό συνθήκες πολιτικών πιέσεων.

«Κανείς ξένος ή ουκρανός πολιτικός δεν μου τηλεφώνησε για να προσπαθήσει να επηρεάσει τις αποφάσεις μου», επέμεινε ο Ρουσλάν Ριαμποσάπκα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατηγορείται ότι άσκησε πίεση, κατά την διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι τον Ιούλιο για την διεξαγωγή έρευνας κατά του γιού του Τζο Μπάιντεν, αντιπροέδρου του Μπαράκ Ομπάμα και πιθανού αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Οι Δημοκρατικοί της Βουλής των Αντιπροσώπων έχουν εκκινήσει διαδικασία παραπομπής του Ντόναλντ Τραμπ με το ερώτημα της καθαίρεσης.

Δικηγόρος και επενδυτής, ο Χάντερ Μπάιντεν συμμετείχε στο εποπτικό συμβούλιο του ομίλου φυσικού αερίου Burisma, συνιδρυτής του οποίου υπήρξε ο φιλορώσος ολιγάρχης Μίκολα Ζλοσέφσκι.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact