ΚΟΣΜΟΣ

Τα έβαλε με τη Γερμανία ο Ερντογάν: «Μήπως η Μέρκελ στηρίζει τρομοκράτες;»

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε χαρακτηριστικά ότι «Θα πολεμήσει μέχρι τέλους»

Σε αποτίμηση της μέχρι τώρα εισβολής της Τουρκίας στη Συρία με την κωδική ονομασία «Πηγή της Ειρήνης», προέβη σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι ο στρατός του έχει «απελευθερώσει» μέχρι στιγμής 109 τ.χλμ. στη βόρεια Συρία και είπε ότι η επέμβαση αυτή είναι θέμα επιβίωσης της Τουρκίας.

Στο μεταξύ, καταφέρθηκε εναντίον της Γερμανίδας καγκελάριου, Άγκελα Μέρκελ, κατηγορώντας την για στήριξη των Κούρδων κι όχι του συμμάχου της του ΝΑΤΟ.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε: «Θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους. Το ζήτημα αυτό είναι ζήτημα επιβίωσης της Τουρκίας!»

Η συνολική περιοχή που έχουμε απελευθερώσει, ο τουρκικός στρατός και ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός έφτασε τα 109 τ.χλμ.

Το κέντρο της συριακής πόλης Ρας αλ-Αίν και 4 χωριά της είναι υπό τουρκικό έλεγχο.

490 οι Κούρδοι που έχουν εξουδετερωθεί στη Συρία από την επιχείρηση. 440 νεκροί, 24 αιχμάλωτοι και 26 τραυματίες. 2 Τούρκοι στρατιώτες νεκροί και 16 στρατιώτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού

Το ΡΚΚ έχει εκτοξεύσει μέχρι στιγμής 652 οβίδες και ρουκέτες στις επαρχίες της μεθορίου Σανλιούρφα, Μάρντιν, Σιρνάκ, Γκαζίαντέπ, δήλωσε.

Η επιχείρησή μας δεν έχει στόχο τους Κούρδους. Τη μεγαλύτερη υποστήριξη την λαμβάνουμε από τους Κούρδους της Συρίας, υποστήριξε.

Δεν επιτρέπουμε, ούτε θα επιτρέψουμε ένα κράτος τρομοκρατίας στα βόρεια της Συρίας, ανέφερε.

Αντιμετωπίζουμε όσους απειλούν τη χώρα μας με κυρώσεις. Έκαναν λάθος όσοι νόμισαν ότι θα κάνουν την Τουρκία να λοξοδρομήσει από τους στόχους της, υπογράμμισε.

Οι ΗΠΑ έχουν προμηθεύσει τους Κούρδους της Συρίας (YPG) με 30.000 φορτηγά με όπλα και πολεμικό εξοπλισμό, τα οποία χρησιμοποιούνται κατά της Τουρκίας, δήλωσε.

Μας έχουν προτείνει πολλοί να μεσολαβήσουν μεταξύ ημών και της «τρομοκρατικής οργάνωσης». Πρωθυπουργοί, πρόεδροι χωρών… Δεν μπορούν να καταλάβουν, ανέφερε.

Απευθυνόμενος στη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, ο Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε τη γερμανική προσέγγιση απέναντι στην τουρκική επέμβαση στη Συρία ως «περίεργη» και αναρωτήθηκε αν η Μέρκελ υποστηρίζει την «τρομοκρατική οργάνωση».

«Εμείς δεν είμαστε σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ; Μήπως πήρατε στο ΝΑΤΟ την τρομοκρατική οργάνωση και δεν το ξέρω;», της είπα.

«Εσείς τους καλείτε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Και μετά μας λένε nein, nein. Πότε είδατε κάποιον να κάθεται στο τραπέζι με ένα κράτος-τρομοκράτη στο ίδιο τραπέζι;»

Η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που έχει πολεμήσει τους τζιχαντιστές, υποστήριξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact