ΚΟΣΜΟΣ

Το Πεκίνο επιβεβαίωσε τη σύλληψη δύο Αμερικανών πολιτών

Οι κινεζικές Αρχές εξήγησαν ότι έχουν αφεθεί ελεύθεροι υπό όρους

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε τη σύλληψη δύο Αμερικανών πολιτών, οι οποίοι κατηγορούνται «ότι βοήθησαν άλλους να διασχίσουν παράνομα τα σύνορα», ενώ πρόσθεσε ότι έχουν αφεθεί ελεύθεροι υπό όρους.

Ο Τζέικομπ Χάρλαν και η Αλίσα Πίτερσεν, ο ιδιοκτήτης και η διευθύντρια της εταιρείας China Horizons, συνελήφθησαν στις 29 Σεπτεμβρίου στην επαρχία Ζιανγκσού στην ανατολική Κίνα, εξήγησε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Γκενγκ Σουάνγκ.

Αφέθηκαν «ελεύθεροι υπό όρους», πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίσει πότε συνέβη αυτό.

Σε ανακοίνωση που ανάρτησε στο Facebook στις 12 Οκτωβρίου η China Horizons, μια εταιρεία που απασχολεί καθηγητές που πηγαίνουν στην Κίνα να διδάξουν αγγλικά, επεσήμανε ότι η Πίτερσεν όπως και ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Τζέικομπ Χάρλαν κρατούνται «εδώ και 13 ημέρες και ενδέχεται να παραμείνουν (υπό κράτηση) για πολλούς μήνες, δηλαδή χρόνια».

«Αντιμετωπίζουν ψευδείς κατηγορίες», τόνιζε στην ανακοίνωση.

Οι οικογένειες των δύο Αμερικανών έχουν δημιουργήσει ιστότοπους υποστήριξής τους, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στον ιστότοπο που είναι αφιερωμένος στην Πίτερσεν η οικογένειά της εξηγεί ότι η νεαρή γυναίκα συνελήφθη στις 27 Σεπτεμβρίου και κατηγορείται ότι βοήθησε «ανθρώπους να περάσουν παράνομα τα σύνορα». Τώρα βρίσκεται σε φυλακή της Ζενζιάνγκ.

«Πρόκειται για ψευδείς κατηγορίες, αφού αυτό κάνει εδώ και οκτώ χρόνια χωρίς πρόβλημα», αναφέρεται στον ιστότοπο.

Ο ιστότοπος υποστήριξης στον Χάρλαν, πατέρα πέντε παιδιών, διευκρινίζει ότι συνελήφθη στις 28 Σεπτεμβρίου μαζί με την 8χρονη κόρη του στην Ουεϊφάνγκ της επαρχίας Σαντόνγκ. Το κορίτσι στη συνέχεια εστάλη πίσω στις ΗΠΑ.

Ο Χάρλαν κρατείται έκτοτε σε ξενοδοχείο κοντά στην Ζενζιάνγκ.

Ο Γκενγκ διευκρίνισε ότι οι δύο Αμερικανοί φέρονται να βοήθησαν άλλους να περάσουν τα σύνορα, ενώ πρόσθεσε ότι και οι δύο έχουν λάβει τη συνδρομή του αμερικανικού προξενείου.

«Το συμβάν αυτό δεν έχει καμία σχέση με την τρέχουσα κατάσταση των σινοαμερικανικών σχέσεων», διαβεβαίωσε.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact