ΚΟΣΜΟΣ

Αντιδρούν οι Δημοκρατικοί στη διεξαγωγή της συνόδου της G7 στο γκολφ κλαμπ του Τραμπ

Κατέθεσαν νομοσχέδιο στο Κογκρέσο για να την εμποδίσουν

Δημοκρατικοί βουλευτές και γερουσιαστές κατέθεσαν νομοσχέδιο χθες Παρασκευή στο Κογκρέσο για να αποτρέψουν τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να διοργανώσει την επόμενη σύνοδο της G7 σε ένα από τα γκολφ κλαμπ ιδιοκτησίας μεγιστάνα στη Φλόριντα.

Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου με τίτλο «Η Ληστεία του Τραμπ υπονομεύει την G7» (Trump’s Heist Undermines the G-7 (THUG) Act), κατατέθηκε ταυτόχρονα στην Βουλή των Αντιπροσώπων και στην Γερουσία. Στόχος της είναι να εμποδίσει κάθε χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για την κίνηση να συγκεντρωθούν οι ηγέτες των επτά μεγαλύτερων οικονομιών στον κόσμο τον επόμενο Ιούνιο στο Trump National Doral Club στο Μαϊάμι.

«Οι προηγούμενες σύνοδοι της G7 στοίχισαν μέχρι και 40 εκατομμύρια δολάρια», τόνισαν οι βουλευτές.

Το προτεινόμενο νομοσχέδιο επίσης απαιτεί από τον Λευκό Οίκο να παραδώσει όλα τα σχετικά έγγραφα που δείχνουν πως κυβερνητικοί αξιωματούχοι επέλεξαν το συγκεκριμένο κλαμπ του Ρεπουμπλικανού δισεκατομμυριούχου.

Το νομοσχέδιο μπορεί να εγκριθεί από την ελεγχόμενη από τους Δημοκρατικούς Βουλή των Αντιπροσώπων ως μια επίπληξη στον Τραμπ, αλλά συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες να ψηφιστεί από την Γερουσία που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικανούς.

Την Πέμπτη ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Μικ Μαλβάνεϊ ανακοίνωσε πως η επόμενη σύνοδος της G7, η οποία προβλέπεται να διεξαχθεί από τις 10 έως τις 12 Ιουνίου 2020 στις ΗΠΑ, θα πραγματοποιηθεί στο Trump National Doral Club. Ο Μαλβάνεϊ επισήμανε ότι ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος δεν θα έχει κανένα κέρδος από τη χρήση της ιδιοκτησίας του.

Η ανακοίνωση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην Ουάσινγκτον.

Ο Ντόναλντ Τραμπ καταχράται «το προεδρικό του αξίωμα και παραβιάζει το νόμο μεταφέροντας εκατομμύρια δολάρια Αμερικανών και χρήματα από το εξωτερικό στις οικογενειακές του επιχειρήσεις», δήλωσε η Δημοκρατική βουλευτής Λόις Φράνκελ, από τους εισηγητές του νομοσχεδίου.

«Δεν θα κερδίσω καθόλου χρήματα», είχε υποστηρίξει ο Τραμπ όταν είχε συζητήσει ο ίδιος την ιδέα το καλοκαίρι.

Ο Ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος τακτικά υπερηφανεύεται ότι αποδέχθηκε να χάνει χρήματα εισερχόμενος στον Λευκό Οίκο.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact