ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανός ΥΠΕΞ: «Η τουρκική εισβολή στη Συρία δεν συνάδει με το διεθνές δίκαιο»

Αυστηρές προειδοποιήσεις στην Άγκυρα από τον Χάικο Μάας

«Εισβολή» η οποία «δεν είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο» χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας την τουρκική επιχείρηση εναντίον των Κούρδων στη βόρεια Συρία.

Απαντώντας στο επιχείρημα της Τουρκίας ότι η Άγκυρα έχει το διεθνές δίκαιο με το μέρος της, ο Χάικο Μάας είπε στη δημόσια τηλεόραση ZDF: «Με όλα όσα γνωρίζουμε και με ατά που η ίδια η Τουρκία έχει επικαλεστεί ως νομική βάση, δεν μπορούμε να συμμεριστούμε αυτήν την άποψη».

«Δεν πιστεύουμε ότι μια επίθεση εναντίον κουρδικών μονάδων ή Κούρδων πολιτοφυλάκων είναι νόμιμη με βάση το διεθνές δίκαιο», πρόσθεσε.

Όταν ρωτήθηκε αν η επιχείρηση αυτή συνιστά παραβίαση του διεθνούς δικαίου εκ μέρους της Τουρκίας, ο Μάας είπε: «Αν δεν υπάρχει κάποια βάση στο διεθνές δίκαιο για μια τέτοια εισβολή, τότε δεν συνάδει με το διεθνές δίκαιο».

Ο Γερμανός υπουργός προειδοποίησε επίσης την Άγκυρα ότι μπορεί να χάσει τους ευρωπαϊκούς πόρους που λαμβάνει με βάση το πρόγραμμα για την παραμονή των Σύρων προσφύγων στην Τουρκία. «Επίσης, δεν συμφωνούμε να σταλούν κατ’ αυτόν τον τρόπο στη βορειοανατολική Συρία, σε αυτήν τη ζώνη ασφαλείας, πιθανότατα ενάντια στη θέλησή τους, οι πρόσφυγες του συριακού Εμφυλίου Πολέμου που σήμερα βρίσκονται στην Τουρκία», είπε. Τα θέματα αυτά θα πρέπει να συζητηθούν με την Τουρκία, σε σχέση και με τη συμφωνία για το προσφυγικό «επειδή δεν θα πληρώσουμε χρήματα για πράγματα που δεν πιστεύουμε ότι είναι νόμιμα», τόνισε.

Με βάση τη συμφωνία του 2016 για τη μείωση των προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεσμεύτηκε να χορηγήσει έως και 6 δισεκατομμύρια ευρώ για να στηρίξει τους πρόσφυγες –στην πλειονότητά τους Σύρους– που βρίσκονται στην Τουρκία.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact