ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ διακόπτει τη συνδρομή του Λευκού Οίκου σε New York Times και Washington Post

Για «σημαντική εξοικονόμηση πόρων των φορολογουμένων» μίλησε η εκπρόσωπός του

Μέτωπο με τις εφημερίδες New York Times και Washington Post ανοίγει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ανακοινώνοντας πως οι δύο αυτές εφημερίδες δεν θα διανέμονται πλέον κάθε πρωί στον Λευκό Οίκο.

«Δεν ανανεώσαμε τις συνδρομές μας» επιβεβαίωσε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο η Στέφανι Γκρίσαμ, εκπρόσωπος του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος εξαπολύει συχνά επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων, που χαρακτηρίζει «εχθρούς του λαού». «Αυτό θα επιτρέψει σημαντική εξοικονόμηση πόρων των φορολογουμένων» συμπλήρωσε η εκπρόσωπος.

Τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος καταφέρθηκε — πράγμα που κάνει συχνά — εναντίον των New York Times. «Δεν τους θέλουμε πλέον στον Λευκό Οίκο. Πιθανόν θα τερματίσουμε τη συνδρομή της αμερικανικής προεδρίας στην εφημερίδα, όπως και αυτή στη Washington Post» συνέχισε. «Διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις» επανέλαβε για πολλοστή φορά, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Η Γκρίσαμ διευκρίνισε σε δηλώσεις της στην εφημερίδα The Wall Street Journal ότι ο Λευκός Οίκος εννοεί να ζητήσει όλες οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες να τερματίσουν με τη σειρά τους τις συνδρομές τους στις δύο εφημερίδες.

«Είμαι βέβαιος ότι οι δημοσιογράφοι της New York Times και της Washington Post θα συνεχίσουν να κάνουν ποιοτική δημοσιογραφική δουλειά, χωρίς να νοιάζονται εάν ο πρόεδρος παραδέχεται πως τους διαβάζει» ήταν η αντίδραση του Τζόναθαν Καρλ, προέδρου της Ένωσης Ανταποκριτών στον Λευκό Οίκο (WHCA). «Το να υποκρίνεται κανείς πως αγνοεί τη δουλειά του ελεύθερου Τύπου δεν θα εξαφανίσει τις ειδήσεις, ούτε θα εμποδίσει τους δημοσιογράφους να ενημερώνουν το κοινό και να ζητούν να λογοδοτούν αυτοί που βρίσκονται στην εξουσία».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact