ΚΟΣΜΟΣ

Σε διαθεσιμότητα ιερέας που κατηγορείται για σεξουαλικές επιθέσεις στο Ελ Σαλβαδόρ

Η υπόθεση αφορά ανήλικο και συνέβη πριν από 25 χρόνια

Η ρωμαιοκαθολική εκκλησία του Ελ Σαλβαδόρ ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι έπαυσε από τα καθήκοντά του ιερωμένο που κατηγορείται για σεξουαλικές επιθέσεις με θύμα ανήλικο πριν από εικοσιπέντε χρόνια.

«Ενημερωθήκαμε για καταγγελία περί σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου σε βάρος του ιερέα Λεοπόλδο Σόσα Τολεντίνο, της εκκλησίας της άμωμης σύλληψης στην Αγία Θέκλα (δυτικά)», ανέφερε ο αρχιεπίσκοπος του Σαν Σαλβαδόρ, ο Χοσέ Λουίς Εσκομπάρ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Το θύμα κατήγγειλε πριν από τρεις εβδομάδες ότι υπέστη επιθέσει , ενώπιον επιτροπής για την προστασία των παιδιών, που αποφάσισε να κινηθεί διαδικασία σε βάρος του ιερέα Σόσα Τολεντίνο, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο ιερέας παύθηκε «από όλα τα ιερατικά του καθήκοντα», διευκρίνισε ο αρχιεπίσκοπος.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact