ΚΟΣΜΟΣ

Ισοβίτης στις ΗΠΑ προσπαθεί να τρελάνει τους πάντες με το πιο απίθανο επιχείρημα

Ζητά να αποφυλακιστεί επειδή εξέτισε την ποινή του… πεθαίνοντας πριν από τέσσερα χρόνια

Ένας ισοβίτης που κρατείται σε φυλακή στην Αϊόβα ζητά ματαίως να αποφυλακιστεί: επιμένει ότι έχει ήδη εκτίσει την ποινή του επειδή πέθανε πριν από τέσσερα χρόνια.

Αλλά μετά τον επανέφεραν στη ζωή.

Ο Μπέντζαμιν Σράιμπερ, 66 ετών σήμερα, καταδικάστηκε το 1996 σε ισόβια κάθειρξη για δολοφονία. Τον Μάρτιο του 2015 ασθένησε σοβαρά. Μεταφέρθηκε αναίσθητος στο νοσοκομείο και οι γιατροί χρειάστηκε να τον επαναφέρουν πέντε φορές στη ζωή. Αφού ανέρρωσε από τα νεφρολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε, επέστρεψε στο κελί του.

Τρία χρόνια αργότερα, ο Σράιμπερ προσέφυγε στα δικαστήρια ισχυριζόμενος ότι αφού πέθανε, έστω και στιγμιαία, εξέτισε την ποινή των ισοβίων δεσμών.

Το επιχείρημά του, αν και πρωτότυπο, δεν έπεισε το τοπικό δικαστήριο, ούτε το Εφετείο της Αϊόβα που έκρινε την προσφυγή του «αβάσιμη». «Ο κ. Σράιμπερ είναι είτε ζωντανός, οπότε θα παραμείνει στη φυλακή, είτε νεκρός, οπότε δεν τίθεται θέμα» σημείωσαν οι δικαστές στο σκεπτικό τους.

Η πιθανότητα να είναι πεθαμένος δεν υφίσταται, πρόσθεσε το δικαστήριο, αφού υπέγραψε ο ίδιος το αίτημά του.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact