ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Αρνούνται να φύγουν για την Αθήνα οι Σύριοι πρόσφυγες


Περίπου 50 άνθρωποι διαφωνούν με την μετακίνησή τους στην Αθήνα γιατί φοβούνται ότι θα είναι χειρότερες οι συνθήκες

Στο ξενοδοχείο “Έλενα” στη Νέα Χώρα παραμένουν οι 50 περίπου Σύροι που διαφωνούν με την μετακίνησή τους στην Αθήνα, η οποία θα γινόταν χθες με εντολή εισαγγελέα.
Δεν μπαίνουν στο πλοίο για Πειραιά οι Σύροι

Οι ίδιοι, φοβούνται ότι στην Αθήνα οι συνθήκες θα είναι χειρότερες για εκείνους και για τα μικρά παιδιά που έχουν μαζί τους, καθώς κανείς έως τώρα δεν τους έχει ενημερώσει για το τι προβλέπει το σχέδιο της μετακίνησης αυτής και ζητούν είτε να προωθηθούν στις χώρες της Ευρώπης όπου θα έχουν μια ευνοϊκότερη μεταχείριση, ή να μετακινηθούν σε άλλο χώρο στα Χανιά. Την ίδια ώρα, η “Πρωτοβουλία Πολιτών: Πρώτα ο Άνθρωπος” και συλλογικότητες της πόλης, ζητούν μια μόνιμη λύση με την διαμόρφωση ενός ειδικού χώρου φιλοξενίας για να μπορούν να αντιμετωπιστούν ανάλογα περιστατικά στο μέλλον. Για το θέμα θα δοθεί συνέντευξη τύπου, αύριο στις 12 το μεσημέρι, έξω από το ξενοδοχείο.

Yπενθυμίζουμε ότι σήμερα, επικράτησε ένταση στο ξενοδοχείο όταν η αστυνομία επιχείρησε την εκκένωση του, με τους πρόσφυγες να ζητούν να τους επιδοθεί εγγράφως και στη γλώσσα τους η Εισαγγελική εντολή. Την ίδια ώρα στα Χανιά, το σχέδιο της μεταφοράς στους σε κτήρια του πρώην Ψυχιατρείου, δεν μπορεί να προχωρήσει αφού η διοίκηση του Νοσοκομείου έχει κρίνει τα κτήρια ακατάλληλα και ούτε παρουσιάζεται κάποια εναλλακτική λύση για την διαμονή και την στέγασή τους.

Αξίζει, τέλος, να αναφέρουμε, ότι οι Σύροι που είναι ακόμη “εγκλωβισμένοι” στα Χανιά, είναι αυτοί που δεν μπόρεσαν, όλο αυτό το διάστημα να φύγουν παράνομα από την πόλη. Είναι σε άθλια οικονομική και ψυχολογική κατάσταση και έχουν οικογένειες με μωρά και μικρά παιδιά και γι’ αυτό, όπως λένε, ζητούν να μείνουν εδώ και φοβούνται να μεταβούν στην Αθήνα, χωρίς να γνωρίζουν τι τους περιμένει.

Πηγή: Cretalive.gr
Πηγή: Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact