ΚΟΣΜΟΣ

Δολοφονήθηκε ο γιος του πρώην προέδρου της Γερμανίας Ρίχαρντ φον Βάιτσεκερ

Άνδρας του επιτέθηκε με μαχαίρι την ώρα που έδινε ιατρική διάλεξη

Ο Φριτς φον Βάιτσεκερ, ο γιος του έκτου Ομοσπονδιακού Προέδρου της Γερμανίας Ρίχαρντ φον Βάιτσεκερ, έχασε τη ζωή του πριν από λίγες ώρες στο Βερολίνο, όταν ένας άνδρας του επιτέθηκε με μαχαίρι και τον τραυμάτισε θανάσιμα μέσα σε ιδιωτική κλινική του Βερολίνου.

Ο 59χρονος Φριτς φον Βάιτσεκερ ήταν καθηγητής της Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ, ειδικός σε παθήσεις ήπατος και χοληφόρων και επικεφαλής του Τμήματος Γαστρεντερολογίας και Καρδιολογίας της ιδιωτικής κλινικής «Σλόσπαρκ» στο δυτικό Βερολίνο. Χθες βράδυ, στο πλαίσιο ειδικών ενημερωτικών διαλέξεων που διοργανώνει η κλινική, μιλούσε για θέματα παθήσεων του ήπατος σε αίθουσα του Τμήματος Ψυχιατρικής του νοσοκομείου, όταν ένας άνδρας από τους περίπου 20 ανθρώπους στο ακροατήριο του επιτέθηκε με μαχαίρι.

Οι γιατροί του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών παρενέβησαν άμεσα και επιχείρησαν ανάνηψη, αλλά, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, δεν κατέστη δυνατό να τον σώσουν. Ο δράστης, ο οποίος τραυμάτισε σοβαρά κι έναν αστυνομικό εκτός υπηρεσίας που παρακολουθούσε την διάλεξη και προσπάθησε να τον αφοπλίσει, συνελήφθη αμέσως μετά, πριν προλάβει να διαφύγει. Τόσο η ταυτότητα, όσο και το κίνητρό του παραμένουν άγνωστα.

«Έχω μείνει άναυδος και πρέπει να μοιραστώ την θλίψη μου. Για μια ακόμη φορά αναρωτιέται κανείς σε τι κόσμο ζούμε», έγραψε πριν από λίγο στο Twitter ο Πρόεδρος των Φιλελευθέρων (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ, προσωπικός φίλος του θύματος, το οποίο ήταν μέλος του FDP.

Ο Ρίχαρντ φον Βάιτσεκερ, στέλεχος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), διετέλεσε δήμαρχος του Βερολίνου (1981-1984) πριν γίνει ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος της Γερμανίας (1984-1994). Ήταν ο πρώτος Πρόεδρος της ενωμένης Γερμανίας κι ένας από τους πρώτους κορυφαίους γερμανούς αξιωματούχους που εκφράστηκαν δημόσια για τα εγκλήματα των ναζί. Πέθανε το 2015, σε ηλικία 94 ετών.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact