ΚΟΣΜΟΣ

Στη φυλακή ο πρώην πρόεδρος των Μαλδίβων για ξέπλυμα χρήματος

Δεκάδες υποστηρικτές του είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο

Ο πρώην πρόεδρος των Μαλδίβων Αμπντάλα Γιαμίν καταδικάσθηκε σήμερα σε πέντε χρόνια φυλάκισης για ξέπλυμα χρημάτων, ενώ δεκάδες υποστηρικτές του είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο υποστηρίζοντας πως είναι αθώος.

Ο Γιαμίν, ο οποίος κυβέρνησε τις Μαλδίβες με σιδηρά πυγμή για πέντε χρόνια, έχασε πέρυσι απροσδόκητα τις εκλογές και βρίσκεται έκτοτε αντιμέτωπος με έρευνες για αριθμό συμφωνιών που είχε υπογράψει στη διάρκεια της θητείας του.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ κατηγορούνταν ότι έλαβε 1 εκατομμύριο δολάρια από χρήματα της κυβέρνησης μέσω ιδιωτικής εταιρείας στο πλαίσιο μιας συμφωνίας για τη μίσθωση αριθμού τροπικών νησιών για ξενοδοχειακή ανάπτυξη — κατηγορίες που έχει επανειλημμένα απορρίψει.

Ο δικαστής Άλι Ρασίντ, ο οποίος ηγήθηκε της επιτροπής από πέντε δικαστές η οποία εκδίκασε την υπόθεση, δήλωσε στο ποινικό δικαστήριο πως αποδείχθηκε πέραν πάσης εύλογης αμφιβολίας πως ο Γιαμίν είχε πάρει χρήματα και πως γνώριζε πως τα καταχρώνταν από το κράτος.

«Οι δικαστές συζήτησαν την υπόθεση επί 10 ημέρες και αυτή είναι η ομόφωνη ετυμηγορία των πέντε δικαστών», δήλωσε ο Ρασίντ για την ποινή φυλάκισης.

Ο Γιαμίν είχε φέρει τις Μαλδίβες πλησιέστερα στην Κίνα στη διάρκεια της προεδρικής θητείας του από το 2013 έως το 2018. Αντιπολιτευόμενοι επικριτές του τον κατηγόρησαν ότι είχε δώσει συμβόλαια, ανάμεσα στα οποία αυτά για μια μεγάλη γέφυρα και για την επέκταση του διεθνούς αεροδρομίου, σε κινεζικές εταιρείες σε φουσκωμένες τιμές. Ο ίδιος αρνείται ότι έπραξε οτιδήποτε παράνομο.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact