ΚΟΣΜΟΣ

Περού: Βγήκε από τη φυλακή η αρχηγός της αντιπολίτευσης

«Έζησα το πιο οδυνηρό γεγονός της ζωής μου»

Η Κέικο Φουχιμόρι, η αρχηγός του αντιπολιτευόμενου δεξιού κόμματος Λαϊκή Δύναμη του Περού, βγήκε χθες Παρασκευή από τη φυλακή μετά την προσωρινή κράτησή της για 13 μήνες, σε εφαρμογή σχετικής απόφασης που εξέδωσε τη Δευτέρα το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας.

«Έζησα το πιο οδυνηρό γεγονός της ζωής μου», δήλωσε η Φουχιμόρι όταν βγήκε από τη φυλακή στην οποία κρατείτο στη Λίμα, έξω από την οποία την περίμενε ο σύζυγός της και μια ομάδα υποστηρικτών της.

Η 44χρονη Κέικο Φουχιμόρι, κόρη του πρώην προέδρου Αλμπέρτο Φουχιμόρι (1990-2000), κρατείτο από τις 31 Οκτωβρίου του 2018 στο πλαίσιο του σκανδάλου Οντεμπρέχτ, το οποίο πήρε το όνομά του από την βραζιλιάνικη κατασκευαστική εταιρεία Odebrecht, η οποία παραδέχθηκε ότι είχε δωροδοκήσει πολλούς πολιτικούς ηγέτες στην Λατινική Αμερική, μεταξύ των οποίων και τέσσερις πρώην προέδρους του Περού.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο, η ανώτατη δικαστική αρχή στο Περού, έδωσε τη Δευτέρα εντολή να αφεθεί ελεύθερη η Φουχιμόρι, διευκρινίζοντας ότι η απόφαση αυτή δεν αφορά την ουσία της υπόθεσης, η οποία εξακολουθεί να αποτελεί το αντικείμενο δικαστικής έρευνας.

Η Φουχιμόρι, η αρχηγός του δεξιού κόμματος Λαϊκή Δύναμη, κατηγορείται ότι έλαβε χρήματα από την Odebrecht για την προεκλογική της εκστρατεία το 2011.

Το κόμμα της Φουχιμόρι ξαναέγινε πρώτη πολιτική δύναμη της χώρας στις βουλευτικές εκλογές του 2016. Ωστόσο έκτοτε χάνει συνέχεια έδαφος, ενώ η ίδια η Φουχιμόρι σημείωσε δύο συνεχόμενες εκλογικές ήττες στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών του 2011 και του 2016.

Ο πρόεδρος του Περού Μαρτίν Βισκάρα προκήρυξε πρόωρες βουλευτικές εκλογές για τις 26 Ιανουαρίου του 2020, μετά τη διάλυση του κοινοβουλίου φέτος στις 30 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της εκστρατείας του κατά της διαφθοράς. Ο Βισκάρα είχε προηγουμένως οδηγήσει στην επικύρωση μέσω δημοψηφίσματος το 2018 μεταρρύθμισης που προβλέπει ότι οι σημερινοί βουλευτές δεν θα μπορούν να επανεκλεγούν στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact