ΚΟΣΜΟΣ

Η διαφθορά θεωρείται λιγότερο διαδεδομένη στην Ε.Ε. απ’ ότι το 2013

Το 63% των επιχειρήσεων, ωστόσο, πιστεύει ότι εξακολουθεί να… ζει και να βασιλεύει

Πτωτική τάση σημειώνει η διαφθορά στην ΕΕ αλλά σημαντικός αριθμός (63%) επιχειρήσεων πιστεύει ότι εξακολουθεί να είναι ευρέως διαδεδομένη, σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Διαφθοράς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το ποσοστό μειώθηκε 75% σε σχέση με το 2013. Οι εταιρείες είναι επιφυλακτικές ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης της διαφθοράς, με το 51% από αυτές να πιστεύει ότι τα διεφθαρμένα άτομα ή οι επιχειρήσεις δεν είναι πιθανό να συλληφθούν ή να καταγγελθούν στην αστυνομία ή στον εισαγγελέα.

«Η διαφθορά υπονομεύει τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου, τα ίδια τα θεμέλια των ευρωπαϊκών κοινωνιών μας. Με την πάροδο του χρόνου, η επιρροή της οξύνει τις ανισότητες και υπονομεύει την κοινωνική συνοχή. Έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο ως Ένωση με την πάροδο των ετών, αλλά πρέπει να γίνουν περισσότερα. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τις εθνικές αρχές, τους διεθνείς οργανισμούς, την κοινωνία των πολιτών και τον ιδιωτικό τομέα για την εξάλειψη της διαφθοράς», δήλωσε η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιοχάνσον.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει σημειώσει πρόοδο στην καταπολέμηση της διαφθοράς με νέους κανόνες για την προστασία των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος, για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και για την προστασία των οικονομικών συμφερόντων της Ένωσης, καθώς και με τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.

Η καταπολέμηση της διαφθοράς θα αποτελέσει βασικό στοιχείο του νέου κύκλου αναθεώρησης του κράτους δικαίου.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact