ΚΟΣΜΟΣ

Αρχηγός Π.Ν. Λιβύης: «Θα εξαλείψουμε κάθε τουρκική επίθεση – Συνεργαζόμαστε με τον ελληνικό στόλο»

Σε δηλώσεις του στο τουρκικό aawsat, ο Διοικητής του στόλου του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, Ferec el-Mehdevi, δήλωσε πως οι δυνάμεις του Στρατάρχη Χαφτάρ είναι πλήρως έτοιμες να αποκρούσουν μία τουρκική επίθεση.

Μάλιστα ο φιλέλληνας Ναύαρχος ανέφερε και την ανάμειξη του Ελληνικού Στόλου, με τον οποίο, όπως υποστήριξε, βρίσκεται σε συνεχή επαφή.

Ας δούμε τι δήλωσε επ’ακριβώς ο Λίβυος Ναύαρχος:

«Με πρώτες τις αεροπορικές δυνάμεις, υπάρχει σε διάφορα τμήματα του στρατού ένας απόλυτος συντονισμός. Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης, διαθέτει την ισχύ να εξαλείψει οποιαδήποτε απειλή ή στόχο που θα τον εμπόδιζε από το να απελευθερώσει την Τρίπολη από τις μονάδες των τρομοκρατών.

Επίσης διαθέτει την ισχύ για να αποτρέψει οποιαδήποτε τουρκική επίθεση.

Οι αεροπορικές και θαλάσσιες δυνάμεις της Λιβύης για να παρακολουθούν επί 24ώρου τα πλοία που έρχονται από τουρκικά λιμάνια, συνεργάζονται με τον ελληνικό στόλο. Θα υπάρξει , άμεση επέμβαση αν κάποιο ύποπτο πλοίο πλησιάσει πόλεις στην δυτική Λιβύη και ιδιαίτερα σε Μισράτα και Τρίπολη.

Έστω και αν δεν είναι δύσκολο για τις ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις να βυθίσουν αυτά τα πλοία, υπάρχουν ακόμη καλύτερες επιλογές.

Η ακινητοποίηση αυτών των ύποπτων πλοίων θα αποδείξει στην κόσμο την σοβαρότητα των προειδοποιήσεων μας. Επίσης θα αποκαλύψουν το πόσο σοβαρές είναι οι δηλώσεις περί αποστολής όπλων και τρομοκρατών από την Τουρκία. Μεταξύ αυτών των τρομοκρατών βρίσκονται και μέλη της ISIS» .

Οι αντιδράσεις στα πρώτα τουρκικά ΜΜΕ μετά από τις τοποθετήσεις του Λίβυου Ναυαρχου είναι ενδεικτικές:

Οι παραπάνω δηλώσεις του Λίβυου Ναυάρχου, έρχονται μόλις λίγες ώρες μετά την αποδοχή από πλευράς λιβυκής κυβέρνησης της πρότασης Ερντογάν για αποστολή στρατευμάτων (Δείτε ΕΔΩ).

Θυμίζουμε πως ο φιλέλληνας Ναύαρχος έχει δηλώσει και σε ελληνικά τηλεοπτικά μέσα τόσο την αγάπη του για την χώρα μας όσο και την προθυμία του να βυθίσει τα τουρκικά πλοία που θα επιχειρήσουν να εισέλθουν σε λιβυκά χωρικά ύδατα.

Αναμένουμε με αγωνία τις επόμενες εξελίξεις καθώς επίσης και την πιθανή ελληνική εμπλοκή σε μία κλιμάκωση που κάθε άλλο παρά απίθανη φαίνεται αυτή την ώρα:

Πηγή: El.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact