ΚΟΣΜΟΣ

Ο Νετανιάχου προτείνει ένα χωριό ως πρωτεύουσα της Παλαιστίνης

Συγκρούσεις και τραυματισμοί στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

Η προτεινόμενη παλαιστινιακή πρωτεύουσα στο αμερικανικό ειρηνευτικό σχέδιο για την Μέση Ανατολή είναι το Αμπού Ντις, μια γειτονιά στα προάστια της Ιερουσαλήμ, δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Μετά την παρουσίαση του σχεδίου από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο Νετανιάχου είπε σε δημοσιογράφους πως οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν την Ιερουσαλήμ ως την αδιαίρετη πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ πρόσθεσε πως θα φέρει προς έγκριση στην επόμενη σύγκληση του υπουργικού συμβουλίου, πιθανώς την Κυριακή, πρόταση για εφαρμογή ισραηλινής δικαιοδοσίας στην κοιλάδα του Ιορδάνη, τη Νεκρά Θάλασσα και τους εποικισμούς στην Δυτική Όχθη.

«Το Ισραήλ προσφέρει στους Παλαιστίνιους, στο τέλος της πορείας, μια υπό όρους, περιορισμένη κυριαρχία», τόνισε ο Νετανιάχου.

Τουλάχιστον 13 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν απόψε σε συγκρούσεις που ξέσπασαν με τις ισραηλινές δυνάμεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, μετά την ανακοίνωση του αμερικανικού ειρηνευτικού σχεδίου για τη Μέση Ανατολή, έγινε γνωστό από την παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο.

Σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, περίπου 200 Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν στην έξοδο της Ραμάλα, ορισμένοι εξ αυτών καίγοντας φωτογραφίες του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και άλλοι πετώντας πέτρες προς την κατεύθυνση των Ισραηλινών στρατιωτών, που απάντησαν με τη ρίψη δακρυγόνων.

Η Μόσχα καλεί Ισραηλινούς και Παλαιστινίους να ξεκινήσουν απευθείας διαπραγματεύσεις

Η Ρωσία προέτρεψε σήμερα τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστινίους να ξεκινήσουν «απευθείας διαπραγματεύσεις» για να βρεθεί ένας «αμοιβαίως αποδεκτός συμβιβασμός» μετά την παρουσίαση του σχεδίου του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τη Μέση Ανατολή.

«Πρέπει να ξεκινήσουν απευθείας διαπραγματεύσεις για την επίτευξη ενός αμοιβαίως αποδεκτού συμβιβασμού. Δεν γνωρίζουμε εάν η αμερικανική πρόταση είναι αμοιβαίως αποδεκτή ή όχι. Πρέπει να περιμένουμε την αντίδραση των μερών», είπε σε ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ο υφυπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ.

«Το σημαντικό είναι ότι οι Παλαιστίνιοι και οι Άραβες να διατυπώνουν την άποψή τους» συνέχισε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι η Μόσχα θα «μελετήσει» το αμερικανικό σχέδιο.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact