ΚΟΣΜΟΣ

Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση Ράμα από τον εκπρόσωπο της Ομόνοιας

Για έλλειψη στρατηγικής σχετικά με τις πρόσφατες πρωτοβουλίες και μεταρρυθμίσεις στον τομέα της ενέργειας και της πολεοδομίας, οι οποίες είπε δεν έχουν ούτε αρχή, ούτε ουσία και ούτε τέλος, κατηγόρησε ο αντιπρόεδρος της Αλβανικής Βουλής και πρόεδρος του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ), Βαγγέλης Ντούλε τον Αλβανός πρωθυπουργό Έντι Ράμα.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 8ο συνέδριο της οργάνωσης “Ομόνοια” στο Αργυρόκαστρο, ο κ. Ντούλε δήλωσε οτι η στόχοι της κυβέρνησης έχουν διαφθαρεί, από τις πελατειακές σχέσεις.

Επίσης ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ είπε ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει στο σεβασμό των δικαιωμάτων των μειονοτήτων καθώς έχει κάνει βήματα πίσω στην εκπλήρωση των διεθνών προτύπων του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Όσον αφορά στη στάση και αν θα συνεχίσει να παραμείνει το ΚΕΑΔ στον κυβερνητικό συνασπισμό με το Σοσιαλιστικό Κόμμα, ο κ. Ντούλε δήλωσε ότι για το θέμα αυτό θα αποφασίσουν σύντομα τα όργανα της «Ομόνοια», αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο αποχώρησης από το κυβερνητικό συνασπισμό.

Η πρώτες ρωγμές στης σχέσεις μεταξύ ΚΕΑΔ και του κόμματος του πρωθυπουργού ΄Εντι Ράμα εμφανίστηκαν, μετά την έγκριση,από την πλειοψηφία και παρά τις αντιρρήσεις του ΚΕΑΔ, του νέου νόμου για την εδαφική διαίρεση της χώρας. Σύμφωνα με το νέο νόμο ο δήμος της Χειμάρας, όπου ζει ένας ελληνικός ορθόδοξο πληθυσμός, ενσωματώθηκε σε μια μουσουλμανική περιοχή με σκοπό την αλλαγή της εκλογικής ισορροπίας.

Το ΚΕΑΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να ελέγξει το Δήμο της Χειμάρρας και να αφομοιώσει το κυρίαρχο ελληνικό παράγοντα στην περιοχή.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact