ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Γιατροί και νοσοκόμες στην Κίνα ξυρίζουν τα κεφάλια τους από τον φόβο εξάπλωσης του ιού

Σκληρά μέτρα των Αρχών – Υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού

Νοσοκόμες και γιατροί από την Κίνα ξυρίζουν τα κεφάλια τους πριν μεταβούν στα νοσοκομεία της Ουχάν, γιατί τα μακριά μαλλιά μπορούν να μεταδώσουν τον κορονοϊό.

Όπως αναφέρει το Business Insider, το ιατρικό προσωπικό λαμβάνει το συγκεκριμένο μέτρο για να μειώσει τον κίνδυνο μόλυνσης. Τα ξυρισμένα κεφάλια είναι απλώς ένα παράδειγμα του πνεύματος θυσίας που επιδεικνύουν στην Κίνα οι άνθρωποι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης της επιδημίας.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε από τη μεγαλύτερη κινεζική εφημερίδα, φαίνονται νοσοκόμες από την επαρχία Shaanxi να ξυρίζουν τα κεφάλια τους πριν να πάνε στην Ουχάν. Σκοπός τους να περιορίσουν τη διάδοση του ιού, αλλά και με το ξύρισμα του κεφαλιού γίνεται ευκολότερο να φορούν τις ειδικές στολές.

Respect! A team of nurses in NW China's Shaanxi shaved their hair before coming in for duty amid coronavirus outbreak to avoid cross-infection. pic.twitter.com/XpseMgSsg9

— People's Daily, China (@PDChina) February 6, 2020

Η Shan Xia, που εργάζεται ως νοσοκόμα στο νοσοκομείο Renmin του Πανεπιστημίου της Ουχάν, ξύρισε όλο το κεφάλι της στο τέλος του Ιανουαρίου.

Το ιατρικό προσωπικό στην πόλη-επίκεντρο του κορονοϊού κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να βλέπουν όσο περισσότερους ασθενείς γίνεται, ακόμη και φορώντας πάνες για ενηλίκους ώστε να γλιτώνουν τα διαλείμματα για τουαλέτα. Μάλιστα ο αγώνας τους έχει και σωματικό κόστος, καθώς μερικοί έχουν λευκά σημάδια στο δέρμα τους από απολυμαντικά και στο πρόσωπο από τις χειρουργικές μάσκες.

Coronavirus-fighting nurses cut hair short before heading to Wuhan to aid the battle against the epidemic. #FightVirus pic.twitter.com/lcjk8G6PDw

— China Xinhua News (@XHNews) February 10, 2020

«Νομίζω ότι είναι μεγάλη η καταπόνηση για κάθε γιατρό και κάθε νοσοκόμα στην Ουχάν. σωματικά και πνευματικά» είπε Κινέζος γιατρός στην Washington Post. «Γνωρίζουμε ότι οι ασθενείς ανησυχούν, αλλά πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι και οι γιατροί είναι άνθρωποι».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact