ΚΟΣΜΟΣ

Σύσκεψη υπό τον Ομπάμα στον Λευκό Οίκο για το Φέργκιουσον

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα συναντηθεί σήμερα στο Λευκό Οίκο αρχικά με τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και κατόπιν με τους επικεφαλής των οργανώσεων πολιτικών δικαιωμάτων για να συζητηθεί το θέμα που σχετίζεται με το Φέργκιουσον του Μιζούρι.

Η συνάντηση στο Λευκό Οίκο έρχεται στον απόηχο της απόφασης του Σώματος των ενόρκων να μην απαγγελθούν κατηγορίες κατά του λευκού αστυνομικού που σκότωσε τον περασμένο Αύγουστο τον άοπλο 18χρονο αφροαμερικανό Μάικλ Μπράουν.

Η συνάντηση με τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου θα περιλαμβάνει συζήτηση επί της αναθεώρησης των ομοσπονδιακών προγραμμάτων που παρέχουν εξοπλισμό στις τοπικές αστυνομικές μονάδες όπως ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του την Κυριακή.

Ο Ομπάμα θα συναντηθεί, επίσης, με εκλεγμένους αξιωματούχους, με τους επικεφαλής των πολιτικών δικαιωμάτων και αξιωματούχους των αστυνομικών υπηρεσιών από όλη τη χώρα για να συζητήσουν «πώς οι κοινότητες και η αστυνομία μπορούν να συνεργαστούν για την οικοδόμηση κλίματος εμπιστοσύνης και ενίσχυσης των τοπικών κοινωνιών σε όλη τη χώρα» όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact