ΚΟΣΜΟΣ

Η 19χρονη «αντι-Γκρέτα Τούνμπεργκ» που αμφισβητεί την κλιματική αλλαγή

Ποια είναι η Naomi Seibt και τι πρεσβεύει

Σε συνέδριο Ρεπουμπλικάνων στην Ουάσινγκτον θα μιλήσει τις επόμενες ημέρες η 19χρονη Γερμανίδα, αμφισβητίας της κλιματικής αλλαγής Naomi Seibt, που έχει χαρακτηριστεί το «αντίπαλον δέος» της Γκρέτα Τούνμμπεργκ.

Η Seibt θα εμφανιστεί στο Conservative Political Action Conference – CPA, το μεγαλύτερο τέτοιου είδους συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων, που αρχίζει αύριο και διαρκεί έως το Σάββατο.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές, αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου και της εκστρατείας επανεκλογής του Ντόναλντ Τραμπ, εκπρόσωπος συντηρητικών ΜΜΕ ενώ αναμένεται και ομιλία του ίδιου του Αμερικανού προέδρου.

Η Seibt, όπως γράφει η Daily Mail, έχει χαρακτηριστεί «αντι-Γκρέτα» επειδή οι απόψεις της για την κλιματική αλλαγή είναι εκ διαμέτρου αντίθετες από αυτές της 17χρονης ακτιβίστριας για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Η επιρροή της Seibt θεωρείται σημαντικά μικρότερη, με δεδομένο πως έχει μόλις 5.000 ακολούθους στο Twitter, έναν 4 εκατομμυρίων της Τούνμπεργκ, ωστόσο το «βάπτισμά» της στο εν λόγω συνέδριο σίγουρα θα αναβαθμίσει την απήχηση του λόγου της.

Βίντεο του Heartland Institute, think tank που σταθερά απορρίπτει την κλιματική αλλαγή, τοποθετεί τη Seibt απέναντι στην Τούνμπεργκ.

«Σας έχω καλά νέα. Ο κόσμος δεν τελειώνει λόγω της κλιματικής αλλαγής» λέει στο βίντεο. «Ο κόσμος βομβαρδίζεται από μια πολύ δυστοπική ατζέντα κλιματικού συναγερμού, που μας λέει πως εμείς οι άνθρωποι καταστρέφουμε τον πλανήτη και πως ειδικά εμείς οι νέοι δεν έχουμε μέλλον».

«Ήμουν κι εγώ στο μέτωπο κατά της κλιματικής αλλαγής επειδή, προφανώς, ως μικρό κορίτσι, μεγάλωσα μέσα στην υστερία της κλιματικής αλλαγής στα μίντια και στα σχολικά βιβλία. Ήμουν ένα αθώο μικρό κορίτσι και νόμιζα πως με το να αγκαλιάζω τα δέντρα θα μπορούσα να σώσω τον πλανήτη, κάτι που, ειλικρινά, αποδείχθηκε πως δεν είναι αλήθεια» λέει σε βίντεο του Ινστιτούτου.

Η Seibt προσθέτει πως η σύγχρονη σκέψη αναφορικά με την κλιματική αλλαγή αποτελεί «προσβολή στην επιστήμη και την πολυπλοκότητα της φύσης και την ελευθερία του λόγου» και προσθέτει πως είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να αμφισβητούμε το αφήγημα που ακούγεται εκεί έξω.

Η 19χρονη δεν αποκλείει εντελώς την επίδραση του ανθρώπου στο κλίμα του πλανήτη αλλά πιστεύει πως της έχει δοθεί πολύ μεγάλη βαρύτητα.

Σύμφωνα με το Heartland Institute, η Seibt αποτελεί «μια φανταστική φωνή για τις ελεύθερες αγορές και τον κλιματικό ρεαλισμό».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact