ΕΛΛΑΔΑ

Γενικός ξεσηκωμός μεταναστών στη Λέσβο μετά απο SMS

Πρόκειται για μία μόνο γεύση του τι πρόκειται να γίνει στην περίπτωση που ενεργοποιηθεί η «5η φάλαγγα» στα νησιά.

Μια φήμη που διακινήθηκε ευρέως μέσα στον καταυλισμό των αιτούντων άσυλο στη Μόρια έβγαλε χθες το βράδυ στο δρόμο εκατοντάδες ανθρώπους που μέσα σε καταιγίδα πορεύθηκαν προς το λιμάνι της Μυτιλήνης.

Η φήμη έλεγε ότι «άνοιξαν τα σύνορα και στο λιμάνι της Μυτιλήνης βρίσκεται πλοίο που σας περιμένει για να σας μεταφέρει στο εσωτερικό της Ελλάδας».

Στην περιοχή του Καρά Τεπέ δύναμη της Αστυνομίας έκοψε το δρόμο τους οδοιπόρους και τους οδήγησε πίσω τον καταυλισμό. Ελάχιστοι, λιγότεροι από 50 κατάφεραν να φθάσουν στο λιμάνι της Μυτιλήνης απ’ όπου και επέστρεψαν και αυτοί στον καταυλισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού lesvospost, ένα μήνυμα που εστάλη στα κινητά μεταναστών ήταν η αφορμή να προκληθεί γενικός ξεσηκωμός στο ΚΥΤ της Μόριας.

Το μήνυμα ανέφερε πως πλοία είναι έτοιμα να αναχωρήσουν από το λιμάνι της Μυτιλήνης δωρεάν προς την Αθήνα.

Τι θα γίνει όμως στην περίπτωση που τα «ύποπτα μηνύματα» στα κινητά των «μεταναστών» έχουν άλλες «οδηγίες»;

Σίγουρα πρόκειται για ένα σοβαρότατο περιστατικό το οποίο οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψιν από τη στιγμή που η 5η φάλαγγα μπορεί να ενεργοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή σε οποιοδήποτε μέρος της χώρας.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact