ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: «Έλληνες μην πυροβολείτε πρόσφυγες – Μπορεί να χρειαστείτε κι εσείς έλεος μια μέρα»

Στέλιος Πέτσας: Τα fake news δεν έχουν τελειωμό, δεν υπάρχει περιστατικό με πυρά από τις ελληνικές αρχές

Απάνθρωπη μεταχείριση των προσφύγων καταλόγισε στην Ελλάδα ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας πως οι Έλληνες πνίγουν μετανάστες στη θάλασσα ή τους σκοτώνουν με πυροβολισμούς. Τον ισχυρισμό αυτό διέψευσε κατηγορηματικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Μιλώντας στους βουλευτές του κόμματός του σήμερα, όπως μεταδίδει η Daily Sabah, ο Ερντογάν είπε πως η ΕΕ πρέπει να υποστηρίξει την πολιτική της Τουρκίας στη βορειοδυτική Συρία εάν θέλει πραγματικά να επιλύσει τη μεταναστευτική κρίση, και κάλεσε τις Βρυξέλλες να δράσουν σύμφωνα με τη Διεθνή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, αναφορικά με την ανθρωπιστική κρίση στην Ιντλίμπ.

«Εάν οι ευρωπαϊκές χώρες θέλουν να λύσουν το πρόβλημα, πρέπει αν υποστηρίξουν τις πολιτικές και ανθρωπιστικές λύσεις που προτείνει η Τουρκία στη Συρία» είπε ο Ερντογάν και επέκρινε τις ελληνικές αρχές για απάνθρωπη συμπεριφορά προς τους πρόσφυγες που φτάνουν στα σύνορα. Σύμφωνα με τη Daily Sabah πάνω από 130.000 «παράνομοι μετανάστες» πέρασαν στην Ευρώπη μετά την ανακοίνωση της Τουρκίας πως πλέον δεν θα τους σταματά.

«Οι Έλληνες γείτονές μας, που προσπαθούν να αποτρέψουν τους μετανάστες με κάθε μέσο, όπως πνίγοντάς τους στη θάλασσα και πυροβολώντας τους μέχρι θανάτου, δεν θα πρέπει να ξεχνούν πως μια μέρα μπορεί να χρειαστούν το ίδιο έλεος» είπε ο Ερντογάν, και πρόσθεσε πως καλεί όλες τις ευρωπαϊκές χώρες- και την Ελλάδα- να σεβαστούν τους αιτούντες άσυλο που φτάνουν στις χώρες τους όπως προβλέπει η διεθνής νομοθεσία για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Τούρκοι αξιωματούχοι επικρίνουν την ΕΕ για μη τήρηση της συμφωνίας του 2016 και κατηγορούν τις ελληνικές αρχές για βάρβαρη μεταχείριση των μεταναστών, ανάμεσά τους σε βάρος γυναικών και παιδιών.

Η διάψευση Πέτσα

Κατηγορηματικά διέψευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τους τουρκικούς ισχυρισμούς για νεκρούς μετανάστες από ελληνικά πυρά.

Επειδή τα fake news δεν έχουν τελειωμό, μιλήσαν για τραυματίες, τώρα μιλούν για νεκρό, επαναλαμβάνω τη διάψευση, δεν υπάρχει κανένα τέτοιο περιστατικό με πυρά από τις ελληνικές αρχές, ξεκαθάρισε ο κ. Πέτσας.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact