ΚΟΣΜΟΣ

Λιβύη: Νέα επίθεση με ρουκέτες στο αεροδρόμιο Μιτίγκα – Ζημιές σε τουλάχιστον ένα αεροσκάφος

Όλες οι πτήσεις θα εκτελούνται από το αεροδρόμιο της Μισράτα

Το αεροδρόμιο Μιτίγκα, το μοναδικό που λειτουργεί στην Τρίπολη, έκλεισε και πάλι σήμερα και όλοι οι εργαζόμενοι απομακρύνθηκαν αφού δέχτηκε ξανά επίθεση με ρουκέτες, με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιές τουλάχιστον ένα αεροσκάφος, σύμφωνα με πηγές της λιβυκής πολιτικής αεροπορίας.

Οι δυνάμεις της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, που εδρεύει στην Τρίπολη, κατηγόρησαν για την επίθεση αυτή τους άνδρες του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης.

«Μετά τον τελευταίο βομβαρδισμό του Μιτίγκα, όλες οι πτήσεις γίνονται από το διεθνές αεροδρόμιο της Μισράτα», που απέχει 200 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο Μοχάμαντ Γκνέουα, ο εκπρόσωπος της Libyan Airlines. Η εταιρεία αυτή, που εκτελεί πτήσεις προς την Τυνησία και την Τουρκία, δεν ανέφερε ζημιές στα αεροσκάφη της. Η Buraq Air, μια μικρή αεροπορική εταιρεία που διαθέτει μόνο δύο αεροσκάφη, έκανε λόγο για ζημιές σε ένα από αυτά από θραύσματα οβίδων.

«Επειδή το δεύτερο αεροπλάνο συντηρείται, η εταιρεία αναγκάζεται να διακόψει προσωρινά όλες τις πτήσεις της», είπε ένας εκπρόσωπός της, εξηγώντας ότι οι επιβάτες της θα εξυπηρετηθούν από άλλες εταιρείες.

Λόγω των νέων βομβαρδισμών, οι αρχές εκκένωσαν όλα τα κτίρια του αεροδρομίου, συμπεριλαμβανομένων και των ταξιδιωτικών γραφείων που στεγάζονται στην περιφέρειά του. Μέχρι νεωτέρας όλες οι πτήσεις θα εκτελούνται από το αεροδρόμιο της Μισράτα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact