ΚΟΣΜΟΣ

Η Γαλλία βλέπει «τυφλά σημεία» στη ρωσοτουρκική συμφωνία για την εκεχειρία στην Ιντλίμπ

Το Παρίσι θεωρεί πως η κατάσταση παραμένει εύθραυστη

Η ρωσοτουρκική συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός στη βορειοδυτική Συρία, παραμένει εύθραυστη και περιλαμβάνει μία σειρά από «τυφλά σημεία», εκτιμά σήμερα η γαλλική προεδρία.

«Οι Ρώσοι κι οι Τούρκοι συμφώνησαν πάνω σε μία βάση που σήμερα παράγει μία εκεχειρία, της οποίας η ποιότητα δεν είναι πολύ παγιωμένη», τονίζεται στο ίδιο κείμενο, που διαπιστώνει «ναι μεν μία ελάττωση της στρατιωτικής έντασης, αλλά να συνεχίζεται ένας συγκεκριμένος αριθμός δραστηριοτήτων στο πεδίο της μάχης».

«Και υπάρχουν σε αυτήν τη συμφωνία κάποια τυφλά σημεία, δύσκολα διαχειρίσιμα ζητήματα, ιδίως για την αναδίπλωση από τους αυτοκινητοδρόμους Μ4 και Μ5 (τους στρατηγικούς άξονες στην περιοχή), μία πολιτική και ανθρωπιστική συνοδευτική ρήτρα, της οποίας οι τρόποι εφαρμογής δεν είναι αρκετά σαφείς», προστίθεται στο κείμενο της γαλλικής προεδρίας.

«Η ρωσική ατζέντα είναι πολύ σαφής, δηλ. συνίσταται στο να πάρει τον έλεγχο του συνόλου της Συρίας προς όφελος του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ», υπογραμμίζει η γαλλική προεδρία.

«Οι Τούρκοι έχουν μία επιλογή να κάνουν ανάμεσα στη δύσκολη συνεργασία με τους Ρώσους και την υποστήριξη που μπορούν να ζητήσουν από τους Συμμάχους και τους Ευρωπαίους», προστίθεται στο κείμενο.

Το Παρίσι αμφισβητεί πως η Ευρώπη στέκει αδύναμη απέναντι στη Μόσχα και την Άγκυρα, προτάσσοντας τα οικονομικά μέσα που οι Ευρωπαίοι διαθέτουν για τους πρόσφυγες και τη μελλοντική ανοικοδόμηση της χώρας, καθώς και την παρουσία του διεθνούς συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους, στη βορειοανατολική Συρία.

«Όσο ο Βλαντίμιρ Πούτιν μπορεί να βομβαρδίζει είτε με το ένα, είτε με το άλλο μέσο, όσο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παίζει πολλά χαρτιά ταυτόχρονα, όσο οι Ιρανοί μπορούν να αναπτύσσουν πολιτοφυλακές στο πεδίο, ναι μεν διατηρούν το πλεονέκτημα της στρατιωτικής πρωτοβουλίας, όμως από αυτά δεν μπορούν να παράξουν ένα σταθερό υπόδειγμα για τη Συρία.

Ούτε οι Ρώσοι, ούτε οι Ιρανοί, ούτε και οι Τούρκοι δεν μπορούν να επιτύχουν μία σταθερότητα στη Συρία με τους δικούς τους όρους. Όσον αφορά το ανθρωπιστικό πρόβλημα δεν είναι από τη Ρωσία, ούτε την Τουρκία, αλλά ούτε και το Ιράν, που θα προέλθουν τα μέσα»», επιμένουν τα Ηλύσια Πεδία.

 

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact