ΚΟΣΜΟΣ

Κλείνουν οριστικά για 30 ημέρες τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης λόγω κορονοϊού

Η απόφαση από την τηλεδιάσκεψη των ηγετών

Το κλείσιμο των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για διάστημα 30 ημερών, προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του νέου κορονοϊού, αποφάσισαν οι ηγέτες των χωρών μελών που συνεδρίασαν σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης.

Επίσης, η ΕΕ θα συντονίσει την επιστροφή των Ευρωπαίων που έχουν εγκλωβιστεί στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, συμφωνήθηκε να διεξαχθεί και νέα τηλεδιάσκεψη των ηγετών την επόμενη εβδομάδα.

Πέμπτος νεκρός και 35 νέα κρούσματα – Σύνολο 387

Νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα που ανέρχονται στα 35 ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, το απόγευμα της Τρίτης 17 Μαρτίου.

Με τα νέα κρούσματα ο συνολικός απολογισμός φτάνει στα 387 ενώ έγινε ακόμα ένας θάνατος γνωστός, με τους ανθρώπους που πέθαναν από τον ιό στη χώρα μας να φτάνουν τους 5 και ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 68 έτη.

Τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται στην Αττική. Συνολικά 60 κρούσματα είναι απροσδιόρισης πηγής μετάδοσης.

Συνολικά 70 άνθρωποι νοσηλεύονται εκ των οποίων οι 11 είναι διασωλημένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα όλοι λαμβάνουν αντιική θεραπεία.

Ο μέσος όρος της ηλικίας των κρουσμάτων είναι τα 69 έτη. Ο ίδιος ενημέρωσε επίσης πως 14 συμπολίτες μας έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Δραματική αύξηση των νεκρών στην Ιταλία: 345 θάνατοι σε μία μέρα – 3.526 νέα κρούσματα

Συνεχίζουν με μετράνε νεκρούς και νοσούντες λόγω κορονοϊού στη γειτονική χώρα.

Είναι η ώρα που όλη η Ιταλία, αλλά και η Ευρώπη, περιμένει να ακούσει τους αριθμούς που δίνει η πολιτική προστασία με τους νεκρούς του τελευταίου 24ωρου αλλά και αυτούς που προσβλήθηκαν από τον ιό.

Και κάθε μέρα, αυτά που ακούν οι Ιταλοί και όχι μόνο, δίνουν την εντύπωση ότι διεξάγεται ένας… πόλεμος, στον οποίο συνεχώς οι αριθμοί όσων «φεύγουν» και όσων δοκιμάζονται, ανεβαίνουν συνεχώς.

Σύμφωνα με τη νέα ενημέρωση λοιπόν, το τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 345 θάνατοι και 3.526 νέα κρούσματα κορονοϊού, πράγμα που σημαίνει ότι οι συνολικοί αριθμοί είναι 2.503 και 31.506 αντίστοιχα.

Το μεγαλύτερο δράμα, ως γνωστόν, εξελίσσεται στη Λομβαρδία, όπου το τελευταίο 24ωρο είχαμε 1.971 κρούσματα, οι νεκροί έφτασαν συνολικά στους 1.640 και οι νοσούντες στη συγκεκριμένη περιφέρεια είναι 16.620.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact