ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Παρατείνονται κατά 15 ημέρες τα μέτρα κοινωνικής απόστασης

Στόχος να περιοριστούν τα κρούσματα σε κάτω από 50 ημερησίως

Την παράταση στα μέτρα κοινωνικής απόστασης για άλλες δύο εβδομάδες ανακοίνωσε η Νότια Κορέα, σε μία προσπάθεια να περιοριστούν τα νέα κρούσματα κορονοϊού σε κάτω από 50 ημερησίως.

Η χώρα έχει καταφέρει να θέσει υπό έλεγχο τη μεγαλύτερη επιδημία της Covid-19 στην Ασία, εκτός Κίνας, καταγράφοντας πλέον 100 ή και λιγότερα νέα κρούσματα καθημερινά. Όμως εξακολουθούν να αναφέρονται μικρές εστίες της επιδημίας σε νοσοκομεία, εκκλησίες και οίκους ευγηρίας.

Αυτή την εβδομάδα η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας εξέταζε αν θα έπρεπε να παρατείνει κατά 15 ημέρες τα μέτρα κοινωνικής απόστασης τα οποία έθεσε σε εφαρμογή στις 21 Μαρτίου. Βάσει αυτών παραμένουν κλειστοί οι χώροι όπου είναι πιθανή η μαζική εξάπλωση του κορονοϊού, ενώ απαγορεύεται κάθε θρησκευτική, αθλητική και ψυχαγωγική συγκέντρωση.

Όμως είναι «πολύ νωρίς για να εφησυχάσουμε», προειδοποίησε ο υπουργός Υγείας Παρκ Νέουνγκ- χου, επικαλούμενος την πρόσφατη αύξηση των εισαγόμενων κρουσμάτων και κάποιες νέες, μικρές εστίες μόλυνσης που ώθησαν την κυβέρνηση να ακυρώσει το άνοιγμα των σχολείων την επόμενη εβδομάδα.

«Στόχος μας είναι να ελέγξουμε τις μολύνσεις με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να τις αντιμετωπίσουν το σύστημα υγείας και το ιατρικό μας σύστημα», τόνισε ο Παρκ στη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου μετά τη σύγκληση υπουργικού συμβουλίου για την covid-19.

«Αν ο αριθμός (των νέων κρουσμάτων) πέσει στα 50 ή χαμηλότερα, η σταθερή θεραπεία των ασθενών, περιλαμβανομένων όσων είναι σε κρίσιμη κατάσταση, θα είναι εφικτή χωρίς να ασκείται μεγάλη πίεση στο σύστημα», εξήγησε.

Η κοινωνική απόσταση διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο περιορίζοντας την εγχώρια μαζική μετάδοση κατά 70% τις 11 πρώτες ημέρες εφαρμογής του μέτρου σε σχέση με τις 11 ημέρες πριν τεθεί σε ισχύ, επεσήμανε ο Παρκ.

Όμως υπάρχουν ενδείξεις ότι οι πολίτες έχουν αρχίσει να βγαίνουν έξω καθώς έχουν κουραστεί από την απομόνωση και βλέπουν τον καιρό να βελτιώνεται, πρόσθεσε.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πολλοί πολίτες νιώθουν εξουθενωμένοι και ληθαργικοί εξαιτίας της συνεχιζόμενης κοινωνικής απόστασης», δήλωσε ο Παρκ. «Όμως αν χαλαρώσουμε, οι τεράστιες προσπάθειες που κατέβαλε η κυβέρνηση και οι πολίτες μέχρι τώρα ενδέχεται να πάνε χαμένες», προειδοποίησε.

Το Κορεατικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών ανέφερε 94 νέα κρούσματα σήμερα, ανεβάζοντας τον συνολικό τους αριθμό σε 10.156. Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά τρεις, φτάνοντας τους 177, ενώ περισσότεροι από 300 ασθενείς ανάρρωσαν, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 6.325.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact