ΚΟΣΜΟΣ

Αυτή είναι η μεγαλύτερη με διαφορά δωρεά για την πανδημία κι έρχεται από τον επικεφαλής του Twitter

Το δημοφιλές δίκτυο στη μάχη κατά του SARS-coV-2

Ένα δισεκατομμύριο δολάρια αποφάσισε να δώσει από την προσωπική περιουσία του ο Αμερικανός διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Τζακ Ντόρσι, προκειμένου να χρηματοδοτήσει την έρευνα κατά του κορονοϊού.

Ο 43χρονος, ο οποίος υπήρξε συνιδρυτής του Twitter το 2006 και στη συνέχεια δημιούργησε την εταιρεία πληρωμών Square, έκανε γνωστό μέσω tweet ότι δωρίζει μετοχές της Square, αξίας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, σε ένα δικό του μη κερδοσκοπικό ταμείο, το Start Small, που θα χρηματοδοτήσει διεθνώς προσπάθειες για την καταπολέμηση της νόσου Covid-19.

Μετά την επιδημία του κορονοϊού το κεφάλαιο αυτό θα χρησιμοποιηθεί, σύμφωνα με τον Ντόρσι, για να ενισχυθούν οι προσπάθειες που γίνονται για τη στήριξη της υγείας, της εκπαίδευσης και του βασικού εισοδήματος των γυναικών. «Πιστεύω ότι αντιπροσωπεύουν τις καλύτερες μακροχρόνιες λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν την ανθρωπότητα» είπε.

I’m moving $1B of my Square equity (~28% of my wealth) to #startsmall LLC to fund global COVID-19 relief. After we disarm this pandemic, the focus will shift to girl’s health and education, and UBI. It will operate transparently, all flows tracked here: https://t.co/hVkUczDQmz

— jack (@jack) April 7, 2020

Η περιουσία του Ντόρσι υπολογίζεται από το Forbes σε περίπου 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια και ο ίδιος ανέφερε ότι η δωρεά του αποτελεί περίπου το 28% της συνολικής αξίας του πλούτου του. Είναι μέχρι σήμερα η μεγαλύτερη -με διαφορά- δωρεά που έχει γίνει παγκοσμίως για την αντιμετώπιση της πανδημίας αναφέρει στην ανάρτησή του το Forbes.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ο ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος, με περιουσία αξίας περίπου 123 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έχει πει ότι θα δωρίσει 100 εκατομμύρια δολάρια στον οργανισμό Feeding America.

Επίσης, το ίδρυμα του Μπιλ Γκέιτς (δημιουργού της Microsoft) και της συζύγου του Μελίντα έχει δώσει 100 εκατ. δολάρια για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορονοϊού και άλλων θεραπειών. Ίδιο ποσό έχει υποσχεθεί και ο ιδρυτής της αμερικανικής εταιρείας υπολογιστών Dell, Μάικλ Ντελ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact