ΚΟΣΜΟΣ

Ένας νέος θάνατος και 15 νέα κρούσματα στη Νέα Ζηλανδία από τον κορονοϊό

Πέμπτος θάνατος στη χώρα – Το μήνυμα της πρωθυπουργού Τζασίντα Αρντέρν

Ένας ακόμη ασθενής, ο πέμπτος, υπέκυψε στην ασθένεια COVID-19 στη Νέα Ζηλανδία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Οι αρχές κατέγραψαν 15 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και άλλα 4 πιθανά κρούσματα μόλυνσης, με το σύνολο των επιβεβαιωμένων και πιθανών κρουσμάτων να αυξάνεται έτσι σε 1.349 στη χώρα.

Ο νέος θάνατος ήταν αυτός ενός ασθενή περίπου 80 ετών στο νοσοκομείο Μπέργουντ της Κράιστσερτς, όπου είχε διακομιστεί από κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων, μια από τις 15 εστίες εγχώριας μετάδοσης στη χώρα, τόνισε ο Άσλεϊ Μπλούμφιλντ, στέλεχος του υπουργείου Υγείας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Εξαιτίας του γεγονότος πως σε αυτό το κέντρο υπάρχουν ηλικιωμένοι άνθρωποι με υποκείμενες παθήσεις, «πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για περαιτέρω ασθενείς και πιθανόν θανάτους», είπε ο Μπλούμφιλντ, αναφερόμενος στο γηροκομείο Ρόουζγουντ, όπου έχουν εντοπιστεί 33 κρούσματα, ανάμεσά τους 13 φιλοξενούμενοι και 18 στελέχη του προσωπικού.

Από τα κρούσματα σε αυτή την εστία 15 βρίσκονται σε νοσοκομεία και τέσσερα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Η κατάσταση ενός από τους ανθρώπους που βρίσκονται στις ΜΕΘ είναι κρίσιμη, τόνισε ο Άσλεϊ Μπλούμφιλντ, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Στη χώρα έχουν γίνει μέχρι σήμερα πάνω από 62.000 διαγνωστικά τεστ, πρόσθεσε ο γενικός διευθυντής του τμήματος δημόσιας υγείας στο νεοζηλανδικό υπουργείο Υγείας.

Τοποθετούμενη στην ίδια συνέντευξη, η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Αρντέρν επισήμανε ότι ο πέμπτος θάνατος «μας υπενθυμίζει ότι η μάχη μας με αυτόν τον ιό απέχει πολύ από το να έχει τελειώσει».

Η κυβέρνηση θα δημοσιοποιήσει στοιχεία για τον αντίκτυπο της πανδημίας στην οικονομία, τις επιχειρήσεις και τα δημοσιονομικά, είπε η Αρντέρν.

«Καταλαβαίνω πόση σημασία έχουν αυτές οι πληροφορίες για τις επιχειρήσεις και για τη βιομηχανία ώστε να κάνουν τα σχέδιά τους», πρόσθεσε. «Σας παρακαλώ, μείνετε σπίτι», επέμεινε η πρωθυπουργός, ώστε να «σπάσει η αλυσίδα της μετάδοσης και να σωθούν ζωές».

Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας επέβαλε κατ’ οίκον περιορισμό των πολιτών για τέσσερις εβδομάδες από την 25η Μαρτίου.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact