ΕΛΛΑΔΑ

Δεν καταργούνται πλήρως οι περιορισμοί στην κυκλοφορία – Αυστηρές συστάσεις για τις μεταμεσονύχτιες βόλτες

Μπορεί να καταργείται το SMS για μετακίνηση από τις 4 Μαΐου, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι οι περιορισμοί στην κυκλοφορία καταργούνται πλήρως.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, θα υπάρχει χρονικός περιορισμός στο πότε μπορούν οι πολίτες να βγαίνουν καθώς όπως αναφέρεται ρητά: Αυστηρή σύσταση για περιορισμένη κυκλοφορία σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους από τις 12 πμ έως τις 6 πμ».

Όπως τόνισε άλλωστε ο Νίκος Χαρδαλιάς κανείς δεν πρόκειται να χαλαρώσει: «Αν η προηγούμενη φάση επιβολής των περιοριστικών μέτρων φάνταζε δύσκολη, πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι η επόμενη φάση της σταδιακής άρσης αυτών των μέτρων είναι εξαιρετικά πιο κρίσιμη και δύσκολη στη διαχείριση. Από τη Δευτέρα 4 Μαΐου το σχέδιό μας, το καθημερινό μας στοίχημα τροποποιείται. Από το μένουμε σπίτι περνάμε στη σταδιακή κινητικότητα όπου το μείζον, το βασικό, το κρίσιμο είναι ένα: Τηρούμε όλοι τους κανόνες προστασίας που συνοδεύουν τη σταδιακή άρση του κάθε μέτρου. Και αυτό ακριβώς είναι ο μεγάλος στόχος μας!»

«Οι πολίτες κινούμαστε όπου επιτρέπεται, αλλά με τους όρους προστασίας που επιβάλλεται και μόνο. Οι επιχειρήσεις ανοίγουν και υποδέχονται τους πολίτες αυστηρά με τους περιορισμούς σε τετραγωνικά και τα μέτρα προστασίας που συνοδεύουν το άνοιγμά τους.

Εφ’ όσον τηρηθούν συντριπτικά τα παραπάνω και με βάση τα πραγματικά δεδομένα που θα αξιολογούμε καθημερινά και τις προτάσεις των επιστημόνων μας, θα ετοιμαζόμαστε για το επόμενο βήμα», είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Όσο πιο αυστηρά τηρήσουμε τους κανόνες στα νέα μας βήματα τόσο πιο σίγουρα θα προετοιμαζόμαστε για τα επόμενα. Όσο πιο χαλαρά ή ανεύθυνα επιχειρήσουν κάποιοι να τα αντιμετωπίσουν ή να τα προσπεράσουν τόσο πιο κοντά θα είμαστε στο να βάλουμε φρένο, ακόμα και να γυρίσουμε σε νέους περιορισμούς.

Και αυτή η συνθήκη, αυτή η εξίσωση είναι αδιαπραγμάτευτη γιατί αδιαπραγμάτευτη είναι η ανθρώπινη ζωή, αδιαπραγμάτευτη είναι η ανάγκη διαφύλαξης της δημόσιας υγείας, αδιαπραγμάτευτη είναι η προσήλωσή μας για περιφρούρηση της μέχρι σήμερα προσπάθειας της συντριπτικής πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας», συνέχισε.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact