ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτο παρασκήνιο: Ο Ναύαρχος Ιωάννης Παυλόπουλος αποστόμωσε τον Τούρκο μέσα στο ΝΑΤΟ

Το απόλυτο θρίλερ στη συνάντηση στο ΝΑΤΟ. Ο Επίτιμος Αρχηγός Στόλου, Ναύαρχος Ιωάννης Παυλόπουλος, προσήλθε όντας πολύ καλά προετοιμασμένος, σε αντίθεση με τον Πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ και τον Τούρκο εκπρόσωπο, που πίστεψε ότι θα μπορέσει να παγιδέψει την Ελλάδα με ανατολίτικες πρακτικές, βγαλμένες από τις δεκαετίες του ’70 και του ’80.

Όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ ο δημοσιογράφος Χρήστος Μαζανίτης στο enikos.gr o Τούρκος προσήλθε προετοιμασμένος για προφορικές συνομιλίες. Κάτι το οποίο δεν δέχθηκε ο Ναύαρχος Παυλόπουλος. Με το που προσήλθε στην συνάντηση κατέθεσε ευθύς εγγράφως τα σχόλια της ελληνικής πλευράς, διαμηνύοντας ότι δεν συμμετέχει σε κανέναν διάλογο. Ταυτόχρονα απαίτησε από τους Τούρκους αλλά και τον εκπρόσωπο του ΝΑΤΟ να καταθέσουν εγγράφως την όποια ανταλλαγή προτάσεων έχουν. Ο Τούρκος αιφνιδιάστηκε ζητώντας χρόνο να υποβάλλει τις προτάσεις του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, η τουρκική πλευρά προσήλθε στην συνάντηση με στόχο να παρουσιάσουν ή ότι Ελλάδα και Τουρκία έχουν ξεκινήσει τον διάλογο (με το Oruc Reis και τον τουρκικό στόλο να συνεχίζουν τις προκλήσεις τους) ή ότι η Ελλάδα δεν δέχεται τον διάλογο.

Έχοντας η ελληνική διπλωματία αποκωδικοποιήσει πολύ καλά τις τουρκικές μεθοδεύσεις κατάφερε όχι μόνο να τους εκθέσει αλλά και να τους στριμώξει στην γωνία, με τις κυρώσεις να έρχονται όλο και πιο κοντά. «Έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν ότι τελειώνει ο χρόνος τους κι αυτό τους προκαλεί εκνευρισμό, που δεν κρύβεται πλέον» σχολίαζε δεικτικά διπλωματική πηγή στο enikos.gr.

Όμως, φαίνεται ότι και ο Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής αιφνιδιάστηκε από αυτή την εξέλιξη, αφού βρέθηκε εξ ορισμού αναγκασμένος να καλέσει την Τουρκία να φερθεί ανάλογα. Ωστόσο, ακολουθώντας γι’ ακόμη μία φορά την πρακτική του “Πόντιου Πιλάτου”, όπως άλλωστε και ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, αρνήθηκε να εκθέσει την συμπεριφορά της Τουρκίας, που επεχείρησε να μετατρέψει την επιχείρηση αποκλιμάκωσης σε συζητήσεις καφενειακού τύπου, με την Τουρκία να ζητάει και τα ρέστα για τα… καταπατημένα.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact