ΕΛΛΑΔΑ

Πετροπόλεμος με μετανάστες στη Λέσβο – Ζητούν να τους αφήσουν να φύγουν από το νησί

Επεισοδιακές είναι οι διαδηλώσεις χιλιάδων μεταναστών στο τμήμα της εθνικής οδού Μυτιλήνης – Θερμής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, υπήρξε πετροπόλεμος μεταξύ των διαδηλωτών και των αστυνομικών, δηλώνοντας ότι δεν θέλουν να μπουν στον νέο, υπό κατασκευή, καταυλισμό και ζητούν να τους επιτραπεί να φύγουν από το νησί.

Σημειώνεται, επίσης, το ανησυχητικό φαινόμενο των εμπρησμών όπως η σημερινή φωτιά, περίπου στις 10:30 το πρωί, σε καλαμιώνα δίπλα σχεδόν στο μπλόκο της Αστυνομίας που δεν επιτρέπει στους διαδηλωτές να κινηθούν προς την πόλη. Η φωτιά σβήστηκε με ρίψεις νερού από δασοπυροσβεστικά αεροπλάνα, αφού η πρόσβαση δασοπυροσβετικών οχημάτων δεν ήταν δυνατή.

Στο μεταξύ, με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται οι εργασίες για την τοποθέτηση των σκηνών στον χώρο του πεδίου βολής του Καρά Τεπέ. Σε αυτές, από αργά χθες το απόγευμα, συμμετέχουν και οι Ένοπλες Δυνάμεις γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών με επιστολή της στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας ζητά να μην εμπλακούν οι Ένοπλες Δυνάμεις στο στήσιμο του καταυλισμού. Διαμαρτυρίες υπάρχουν, επίσης, και από τους διοικητικούς υπαλλήλους του ΚΥΤ, επειδή συμμετέχουν στη μεταφορά σκηνών με ελικόπτερα και στο στήσιμο σκηνών.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact