ΚΟΣΜΟΣ

Τρίτη νύχτα διαδηλώσεων στη Νέα Υόρκη

Συνεχίστηκαν για τρίτη συνεχόμενη ημέρα οι κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ εναντίον της αστυνομικής βίας κατά των μειονοτήτων, ακόμα και αφότου οι εισαγγελείς δήλωσαν πως θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να απαγγελθούν κατηγορίες εναντίον του αστυνομικού που σκότωσε τον περασμένο μήνα έναν Αφροαμερικάνο.

Η δολοφονία του 28χρονου μαύρου Ακάι Γκάρλεϊ που σκοτώθηκε κατά λάθος στο σκοτεινό κλιμακοστάσιο μιας εργατικής κατοικίας στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης από έναν αρχάριο αστυνομικό αποτελεί το τελευταίο περιστατικό σε μια σειρά από θανατηφόρες ενέργειες της αστυνομίας των ΗΠΑ, που έχουν προκαλέσει δημόσια οργή για αυτό που πολλοί χαρακτηρίζουν ως φυλετική βία από τα όργανα της επιβολής του νόμου.

Το μεγαλύτερο κύμα των διαδηλώσεων αυτής της εβδομάδας ξεκίνησε την Τετάρτη όταν ένα σώμα ενόρκων στη Νέα Υόρκη αποφάσισε να μην ασκήσει δίωξη εναντίον του αστυνομικού Ντάνιελ Πανταλέο που θεωρείται ύποπτος για τον θάνατο του Αφροαμερικανού Έρικ Γκάρνερ, 43 ετών, ο οποίος υπέφερε από παχυσαρκία και άσθμα και απεβίωσε τον Ιούλιο κατά τη διάρκεια της σύλληψής του. Ο Γκάρνερ υπέστη καρδιακή ανακοπή όταν αστυνομικοί τον έριξαν στο έδαφος με σκοπό να τον ακινητοποιήσουν. Ο Γκάρνερ ήταν πατέρας 6 παιδιών. Η απόφαση αυτή των ενόρκων ανακοινώθηκε 9 μόλις ημέρες αφότου δικαστήριο στο Μιζούρι αποφάσισε να μην ασκηθούν διώξεις εναντίον ενός ακόμα λευκού αστυνομικού, ο οποίος τον Αύγουστο πυροβόλησε και σκότωσε έναν άοπλο νεαρό Αφροαμερικανό.

Την Πέμπτη, ένας ακόμα άοπλος μαύρος άνδρας στο Φοίνιξ της Αριζόνα πυροβολήθηκε θανάσιμα από λευκό αστυνομικό κατά τη διάρκεια συμπλοκής, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας και στην περιοχή αυτή.

«Η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα τέρας και το τέρας αυτό είναι τώρα ελεύθερο», δήλωσε μια νοσοκόμα από το Μπρονξ που συμμετείχε στις διαδηλώσεις.

Ολονυχτία έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή το βράδυ στη μνήμη του Γκάρλεϊ, ενώ η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact