ΕΛΛΑΔΑ

Εισήγηση – «βόμβα» σε Μητσοτάκη: «Να μην ανοίξει τίποτα

Tις επιδημιολογικές εξελίξεις στο μέτωπο των κρουσμάτων από τον κορονοϊό παρακολουθούν στην κυβέρνηση και περιμένουν τις εισηγήσεις των ειδικών προκειμένου να αποφασίσουν για το πότε και πώς θα ξεκινήσει, έστω και μερικώς, η άρση του lockdown, ενώ ολοένα και απομακρύνεται το ενδεχόμενο να ανοίξει η εστίαση.

O πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ήδη έδωσε ένα στίγμα για το πώς θα είναι τα φετινά Χριστούγεννα.

«Πρέπει, πάση θυσία, να αποφύγουμε τις συνάξεις στα σπίτια, είναι ο πλέον επικίνδυνος τρόπος μετάδοσης του ιού» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στον τρόπο που θα περάσουμε τα φετινά Χριστούγεννα.

«Ζητώ πραγματικά λίγη υπομονή και ακόμη μία παραπάνω προσπάθεια εν όψει των Χριστουγέννων. Πρέπει, πάση θυσία, να αποφύγουμε τις συνάξεις στα σπίτια, είναι ο πλέον επικίνδυνος τρόπος μετάδοσης του ιού, θα επιτρέψουμε μόνο μία συν μία οικογένεια για τις γιορτές, διαλέχτε με ποια οικογένεια θέλετε να περάσετε τις γιορτές, σε αυτό το σημείο θα είμαστε πολύ αυστηροί», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Τη στιγμή που η κυβέρνηση αρνείται κάθε κουβέντα για το σχέδιο άρσης της καραντίνας, πληροφορίες από την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων για την πανδημία στην Ελλάδα αναφέρουν ότι τα μέλη της είναι «διχασμένα» για το… μέλλον.

Ειδικότερα, στην Επιτροπή υπάρχουν «φωνές», ώστε να «μην ανοίξει τίποτα» εντός των εορτών, καθώς θεωρούν ότι η κατάσταση ίσως ξεφύγει ξανά. Και ίσως μετά η χώρα και το ΕΣΥ μπει σε μεγαλύτερους μπελάδες…

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το κλίμα που κυριαρχεί από αρκετούς ειδικούς είναι ότι δεν υπάρχει λόγος να ανοίξουν τα σχολεία, μόλις για 15 ημέρες (αμέσως μετά έρχονται Χριστούγεννα και θα ξανακλείσουν).

Παράλληλα, θεωρούν ότι η εστίαση θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα συνωστισμού, όπως επίσης και τα μεγάλα εμπορικά κέντρα και καταστήματα.

Μοναδική εξαίρεση ίσως αποτελέσουν τα καταστήματα λιανεμπορίου, ενώ τα εποχικά (τα μόνα σίγουρα που θα ανοίξουν) εκτιμάται ότι θα ανεβάσουν ρολά, μετά τα μέσα Δεκεμβρίου.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact