ΚΟΣΜΟΣ

Βορειοκορεάτες χάκερ έκλεψαν 300 εκατομμύρια ευρώ για να αγοράσουν πυρηνικά όπλα

Βορειοκορεάτες χάκερ έκλεψαν σχεδόν 300 εκατομμύρια ευρώ για να αγοράσουν πυρηνικά όπλα, όπως έκρινε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ…

Η χώρα φέρεται να έκλεψε «εικονικά περιουσιακά στοιχεία» αξίας περίπου 316,4 εκατομμυρίων δολαρίων από το 2019 έως το Νοέμβριο του 2020, σύμφωνα με έκθεση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

Οι επιθέσεις της Βόρειας Κορέας στον κυβερνοχώρο και σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δημιούργησαν τους πόρους για τα προγράμματα ανάπτυξης όπλων, ισχυρίστηκε η επιτροπή.

Η έκθεσή της πρόσθεσε ότι εμφάνισε νέα συστήματα βαλλιστικών πυραύλων μικρής εμβέλειας, μεσαίας εμβέλειας, υποβρύχιας εκτόξευσης και διηπειρωτικών πυραύλων σε στρατιωτικές παρελάσεις.

«Ανακοίνωσε την προετοιμασία για τη δοκιμή και την παραγωγή νέων κεφαλών βαλλιστικών πυραύλων και την ανάπτυξη τακτικών πυρηνικών όπλων, αναβαθμίζοντας την υποδομή τους», περιγράφει η έκθεση, η οποία σημειώνει επίσης ότι η Βόρεια Κορέα μπόρεσε να αποφύγει κυρώσεις, να αναπτύξει τα όπλα της, να εισάγει παράνομα επεξεργασμένο πετρέλαιο, να έχει πρόσβαση σε διεθνή τραπεζικά κανάλια και να διεξάγει «κακόβουλες δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο».

Πρόσθεσε ότι η «συνολική κλοπή εικονικών περιουσιακών στοιχείων της Βόρειας Κορέας από το 2019 έως το Νοέμβριο του 2020 αποτιμάται σε περίπου 316,4 εκατομμύρια δολάρια», αναφέρει ο Independent.

Ο δικτάτορας της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ουν τον περασμένο μήνα μίλησε για την ενίσχυση του «πυρηνικού αποτρεπτικού παράγοντα» της χώρας του κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του κυβερνώντος κόμματος.

Ωστόσο, η χώρα εξακολούθησε να δοκιμάζει όπλα και να ξεπλένει κλεμμένα κρυπτονομίσματα.

Η Βόρεια Κορέα έχει επίσης αναπτύξει εμβόλια για τον κορονοϊό, χρησιμοποιώντας δεδομένα που έχει πάρει από ξένους επιστήμονες, αναφέρουν οι εκθέσεις.

Πηγή: Daily Star

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact