ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Αυτό το ποτό προτιμούν οι έξυπνοι

Αρχικά να σας πούμε πως σύμφωνα με μια μελέτη του εξελικτικού ψυχολόγου, καθηγητή Σατόσι Καναζάουα, οι έξυπνοι άνθρωποι που πίνουν αρκετά, παθαίνουν πιο δύσκολα χανγκόβερ και έχουν λιγότερους πονοκεφάλους την επόμενη ημέρα, επειδή ο εγκέφαλος τους, έχει την ικανότητα να προσαρμόζεται καλύτερα σε σχέση με εκείνους τους ανθρώπους που δεν έχουν άνω του μετρίου δείκτη ευφυΐας.

Μελέτη αποκάλυψε επίσης πως οι έξυπνοι άνθρωποι επιλέγουν το κρασί και όχι κάποιο άλλο αλκοολούχο ποτό. Δεν προτιμούν μπύρα, δεν προτιμούν ουίσκι, ή βότκα, αλλά κρασί. Η μελέτη έγινε σε ένα ευρύ δείγμα ανθρώπων και για ένα χρονικό διάστημα 40 ετών.

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με στοιχεία από το Υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ, τα ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ, είναι ανάλογα του επιπέδου μόρφωσης κάποιου. Δηλαδή όσο υψηλότερο είναι το επίπεδο εκπαίδευσης κάποιου, τόσο περισσότερο πίνει. (Δεν μιλάμε για καταστάσεις παρακμής, μιλάμε για τον μέσο όρο). Έτσι προκύπτει ότι 7 στους 10 απόφοιτους κάποιου πανεπιστημίου, περιγράφουν τον εαυτό τους ως συστηματικό πότη. Την ίδια στιγμή το ποσοστό αυτό στην ομάδα των ανθρώπων που δεν έχουν τελειώσει την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αγγίζει μόλις το 35,2%.
Πηγή: Invitromagazine

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact