ΕΛΛΑΔΑ

Μάχη για να σωθεί η Ιστιαία

Εφιαλτική είναι η κατάσταση στην Εύβοια, καθώς το πύρινο μέτωπο προελαύνει για πέμπτη μέρα και έχει ήδη κατακάψει εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα πρασίνου.

Δύσκολη διαμορφώνεται η κατάσταση για τα Βασιλικά, όπου όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, οι φλόγες έχουν μπει στον οικισμό.

Η «μάχη» είναι άνιση, καθώς το μέτωπο εξαπλώθηκε απ’ άκρη σ’ άκρη του νομού και κινείται τόσο προς το Βορρά όσο και προς το Νότο.

Βασικός στόχος πια είναι να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο η εξάπλωση της πυρκαγιάς προς το Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων, αλλά και να μην κινδυνεύσει η Ιστιαία και το υπόλοιπο του βόρειου τμήματος στο Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα, egnomi.gr, το μέτωπο που φοβίζει περισσότερο είναι αυτό που έχει δημιουργηθεί από το Σπαθάρι μέχρι κάτω από τη Λίμνη. Στην περιοχή πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι που σπρώχνουν τις φλόγες προς το Καντήλι και τα Κατούνια.

Εκεί επιχείρησε νωρίτερα το πρωί το Beriev και υπήρξαν εναέριες δυνάμεις, οι οποίες δεν επαρκούσαν για να συγκρατήσουν τη φωτιά. Από Σπαθάρι έως Κανδήλι οι ρίψεις που έχουν γίνει μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου ήταν λίγες και το μέτωπο παραμένει ενεργό.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact