ΚΟΣΜΟΣ

Ευχάριστα νέα για όσους έχουν κάνει το εμβόλιο της Pfizer!

Η πανδημία του κορωνοιού συνεχίζει να μαίνεται παγκοσμίως, καθώς «περπατάμε» πια στο δεύτερο έτος της… συμβίωσης με τον ιό.

Τα νούμερα σε καθημερινά κρούσματα, διασωληνωμένους και, δυστυχώς, θανάτους συνεχίζουν να είναι αρκετά υψηλά, παρά το γεγονός πως υπάρχουν τα εμβόλια που μας προστατεύουν κάτι παραπάνω από επαρκώς.

Οι εμβολιασμοί μπορεί να προχωρούν, αλλά δε γίνονται με τους ρυθμούς που θέλουν οι εμπειρογνώμονες (ή που πρέπει, για να είμαστε ειλικρινείς, προκειμένου να χτίσουμε το τείχος ανοσίας και να «μετατρέψουμε» τον κορωνοϊό σ’ ενδημικό, έως ότου εξαφανιστεί σε τεράστιο βαθμό).

Ωστόσο, από την άλλη, υπάρχουν και καλά μαντάτα- ιδίως για όσους έκαναν το εμβόλιο της Pfizer στη χώρα μας: όπως δείχνουν τα νεότερα αποτελέσματα της προοπτικής μελέτης του ΕΚΠΑ που διεξάγεται στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», το συγκεκριμένο σκεύασμα παράγει επαρκή ποσότητα αντισωμάτων για τουλάχιστον έξι μήνες μετά το πέρας της δεύτερης δόσης.

Αυτό σημαίνει, σε πρακτικό επίπεδο, πως αν κάποιος, για παράδειγμα, έχει κάνει τη 2η δόση τον Ιούλιο είναι προστατευμένος (ακόμα και από τη μετάλλαξη Δέλτα- όχι για να μην κολλήσει, αλλά για να μη νοσήσει βαριά) μέχρι και τον Γενάρη. Με την 3η αναμνηστική δόση φτάνει μέχρι και το καλοκαίρι, όταν και όλοι οι ειδήμονες συμφωνούν πως θ’ αρχίσει ο ιός να βρίσκεται σε αποδρομή.

«Όσον αφορά τα αποτελέσματα του 6μήνου μετά τον πλήρη εμβολιασμό η διάμεση τιμή εξουδετερωτικών αντισωμάτων ήταν 81%. Στους 3 μήνες δεν υπήρχε κανείς με τιμές εξουδετερωτικών αντισωμάτων κάτω από το όριο θετικότητος του 30%, ενώ 6 μήνες μετά τον πλήρη εμβολιασμό μόνο το 2,59% (8 άτομα) είχε τιμές αντισωμάτων κάτω από 30% και 12% είχε τιμές κάτω του 50%», είπε χαρακτηριστικά ο ο καθηγητής Θεραπευτικής- Ογκολογίας-Αιματολογίας, πρύτανης του ΕΚΠΑ και επιστημονικός υπεύθυνος της μελέτης, Θάνος Δημόπουλος.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact