ΕΛΛΑΔΑ

Κόλαση για 12χρονη μαθήτρια: «Φοβάμαι να πάω σχολείο, μη με χτυπήσουν»

Αυξημένα περιστατικά βίας και βανδαλισμοί έχουν μετατρέψει τα σχολεία της χώρας σε «εμπόλεμες ζώνες»

Τη ζωή κόλαση σε μία 12χρονη έχουν κάνει οι συμμαθήτριές της, αναγκάζοντάς τη να το σκέφτεται διπλά κάθε πρωί, πριν φύγει για το σχολείο, καθώς φοβάται πάρα πολύ για το τι θα της συμβεί.

«Καθόμουνα στο θρανίο και μίλαγα με τη φίλη μου και έτσι όπως μιλάγαμε έρχεται ένα κορίτσι και μου λέει “πως είσαι έτσι” και γυρνάει με το χέρι της και μου έσκασε χαστούκι από το πουθενά. Μία φορά μου είχανε πετάξει το φαγητό μου στα σκουπίδια και είπα στη μαμά μου ψέματα ότι το έφαγα», περιγράφει αποκλειστικά στην κάμερα του STAR η 12χρονη μαθήτρια της έκτης δημοτικού, μιλώντας για το bullying που δέχεται σχεδόν καθημερινά.

«Με έχουν κοροϊδέψει πολλές φορές για τα κιλά μου, για τα μαλλιά μου για τη μύτη μου.

Με κοροϊδεύουν για τα ρούχα μου, γιατί δεν είναι μάρκα, μου λένε πως είναι έτσι. Δεν τους έχω πειράξει, δεν τους έχω κάνει κάτι…», συνεχίζει το άτυχο κορίτσι, με τη μητέρα της να ομολογεί πως είναι σε απόγνωση, και ότι έχει ενημερώσει τη διευθύντρια του σχολείου, την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά και την αστυνομία, για τα όσα περνά η κόρη της.

«Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος, δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από τη συντονίστρια της πρωτοβάθμιας και μου είπε ότι θα κάνει ό,τι το καλύτερο γίνεται για την κόρη μου», λέει. Όπως εξομολογείται η ίδια, δεν είναι λίγες οι φορές που η κόρη της, για να αποφύγει την εξαιρετικά δυσάρεστη αυτή κατάσταση, προσποιείται ότι την πονάει το στομάχι της για να παραμείνει στο σπίτι. Όπως λέει η 12χρονη, «φοβάμαι μη με χτυπήσουνε, μη μου βάλουν τρικλοποδιά και αρνούμαι να πάω σχολείο. Έχουν γίνει πολλά πράγματα και εγώ αυτό δεν το αντέχω».

Έξαρση βίας στα σχολεία

Εκτός από τα αυξημένα περιστατικά bullying, αυτό που επίσης προβληματίζει έντονα τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, είναι οι βανδαλισμοί στα σχολεία, τόσο από τους μαθητές αλλά και από εξωσχολικούς.

Ειδικά στην Αττική τα σχολεία μετατρέπονται σε «εμπόλεμες ζώνες», καθώς υπάρχουν παιδιά τα οποία νομίζουν ότι έχουν εξουσία και κουμαντάρουν τα σχολεία δια της βίας, την ώρα που οι καθηγητές και οι λυκειάρχες δηλώνουν πως δεν μπορούν να «συμμαζέψουν» την κατάσταση.

«Πρόκειται για ανηλίκους και ενήλικες τους μαθητές που δημιουργούν συμμορίες και τα παιδιά μας φοβούνται να πάνε στο σχολείο», ομολογούν στην κάμερα του STAR.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact