ΚΟΣΜΟΣ

Προειδοποίηση Νετανιάχου: «Αν “πέσει” η Μέση Ανατολή, η Ευρώπη είναι η επόμενη»

«Κανείς δεν θα είναι ασφαλής». Σαφές μήνυμα του Πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπένιαμιν Νετανιάχου, για τους φόβους σε περίπτωση που η Μέση Ανατολή «πέσει» στον «άξονα του τρόμου» του Ιράν, μιλώντας σήμερα (06/11) από την Ιερουσαλήμ, σε δεκάδες Πρέσβεις κρατών του εξωτερικού.

Ο Πρωθυπουργός αποσαφήνισε ότι ο πόλεμος του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς «δεν είναι μία τοπική μάχη». «Η νίκη μας είναι δική σας», υποστήριξε. Ο Νετανιάχου χαρακτήρισε τον αγώνα του Ισραήλ κατά της Χαμάς ως μία «ευρύτερη μάχη μεταξύ πολιτισμού και βαρβαρότητας».

«Η βαρβαρότητα καθοδηγείται από έναν ευρύτερο άξονα τρόμου. Αυτός καθοδηγείται από το Ιράν. Περιλαμβάνει τη Χεζμπολάχ, τη Χαμάς, τους Χούτι και τα άλλα τσιράκια τους. Θέλουν να επαναφέρουν τη Μέση Ανατολή και τον κόσμο σε έναν Μεσαίωνα, επιδιώκουν να τορπιλίσουν, να εκτροχιάσουν κάθε πρόοδο προς την ειρήνη», προσέθεσε.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δεσμεύθηκε ότι αφού το Ισραήλ «εξοντώσει τη Χαμάς», θα προσφέρει στον λαό της Γάζας «ένα πραγματικό μέλλον, υπόσχεσης και ελπίδας».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact