ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Από σήμερα υπάρχουν μόνο δύο φύλα, το αρσενικό και το θηλυκό

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα υπογράψει ένα διάταγμα με το οποίο θα δίνει εντολή στην κυβέρνησή του να «αναγνωρίζει» την ύπαρξη μόνο «δύο φύλων» ανέφεραν σήμερα μελλοντικά στελέχη του Λευκού Οίκου, λίγη ώρα πριν από την ορκωμοσία του Ρεπουμπλικάνου ο οποίος κατά την προεκλογική εκστρατεία του υποσχόταν «να βάλει τέλος στο τρανσέξουαλ ντελίριο».

Το εκτελεστικό διάταγμα έχει ως στόχο «να υπερασπιστεί τις γυναίκες απέναντι στον ιδεολογικό εξτρεμισμό του φύλου και να αποκαταστήσει τη βιολογική αλήθεια στους κόλπους του ομοσπονδιακού κράτους» ανέφερε στους δημοσιογράφους ένας συνεργάτης του Τραμπ, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, η σεξουαλική ταυτότητα των ατόμων στο εξής θα καθορίζεται αποκλειστικά με βάση τα αναπαραγωγικά κύτταρα που παράγουν.

Η ενέργεια αυτή είναι πιθανό να προκαλέσει την άμεση καταδίκη των υποστηρικτών των πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των οργανώσεων που έχουν δηλώσει ότι οποιαδήποτε αναίρεση της DEI που θα εφαρμοστεί από τον Tραμπ «θα αποτελέσει πλήγμα στις σκληρές προσπάθειες για την εξασφάλιση δίκαιων πολιτικών».

Η κίνηση αυτή, είπαν, θα υπονομεύσει την πρόοδο που έχει επιτευχθεί για την αντιμετώπιση των συστημικών προκαταλήψεων που στερούν τις ίσες ευκαιρίες για περιθωριοποιημένες ομάδες εδώ και δεκαετίες.

Πολλές εταιρείες έχουν αποστασιοποιηθεί από τα μέτρα DEI (Diversity, Equity, Inclusion=Διαφορετικότητα, Ισότητα και Συμπερίληψη), με ορισμένες από αυτές να καταργούν πρωτοβουλίες και προγράμματα DEI τις τελευταίες εβδομάδες. Εν τω μεταξύ, εταιρείες όπως η Costco και η Apple παραμένουν αποφασισμένες να διατηρήσουν τη δέσμευσή τους στην DEI.

Στο πλαίσιο των εκτελεστικών διαταγμάτων, τα ομοσπονδιακά κονδύλια δεν θα χρησιμοποιούνται για την προώθηση της «ιδεολογίας του φύλου», δήλωσε ο αξιωματούχος, ένας χαλαρός όρος που χρησιμοποιείται συχνά για να αναφερθεί σε οποιαδήποτε ιδεολογία που προωθεί μη παραδοσιακές απόψεις για το φύλο και το φύλο.

Τα δικαιώματα των διαφυλικών φύλων έχουν γίνει ένα αμφιλεγόμενο πολιτικό θέμα τα τελευταία χρόνια. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του Νοεμβρίου, πολλοί Ρεπουμπλικάνοι έκαναν εκστρατεία για την ανατροπή των νόμων για τους τρανσέξουαλ με ιδιαίτερη έμφαση στις τρανσέξουαλ γυναίκες που συμμετέχουν στον αθλητισμό.

Κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής συγκέντρωσης την Κυριακή, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θα αναλάβει δράση για να «κρατήσει όλους τους άνδρες έξω από τα γυναικεία αθλήματα». Έχει επίσης δεσμευτεί να περιορίσει την περίθαλψη που επιβεβαιώνει το φύλο.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact