ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκινά πρόγραμμα-μαμούθ: 50.000 νέες δουλειές με επιδότηση – Ποιοι προλαβαίνουν πρώτοι

Ξεκινά – και δεν είναι υπερβολή – το μεγαλύτερο πρόγραμμα επιδότησης εργασίας που έχει δει ποτέ η Ελλάδα, με στόχο περίπου 50.000 νέες θέσεις απασχόλησης για άνεργους από… 30 ετών και πάνω.

Το νέο πρόγραμμα, ύψους περίπου 220 εκατ. €, φέρνει φρέσκο “αέρα” στην αγορά: στοχεύει ειδικά σε ομάδες που «έχουν μείνει πίσω», όπως μακροχρόνια άνεργοι (πάνω από 24 μήνες), άνεργες γυναίκες, άτομα ηλικίας 45-64 ετών και όσους έχουν ανάγκη στήριξης μέσω του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Οι ωφελούμενοι θα τοποθετηθούν για 6 μήνες σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, αποκτώντας εμπειρία και… επανεκκίνηση στην επαγγελματική τους πορεία.

Οι αιτήσεις από τις επιχειρήσεις θα γίνουν μέσω της πλατφόρμας του Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) και θα «τρέξουν» μέσα στην εβδομάδα. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2021‑2027 (μέσω δράσης «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή») και θα παραμείνει ανοικτό μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού.

Η υπουργός Εργασίας τονίζει πως «η μείωση της ανεργίας στο 8,1% είναι σημαντική, αλλά δεν εφησυχάζουμε» – και με αυτό το πρόγραμμα δίνεται το «σήμα» πως… μπαίνουμε δυνατά στην επόμενη φάση.

Τι πρέπει να ξέρεις:

  • Αν είσαι άνεργος 30 ετών ή πάνω, καλό να ενημερωθείς τώρα.
  • Αν είσαι επιχείρηση που θέλει να προσφέρει θέσεις πρακτικής ή εργασιακής εμπειρίας, μπες στην πλατφόρμα.
  • Προσοχή: οι θέσεις είναι περιορισμένες (≈ 50.000) και η διαδικασία «τρέχει».

Με λίγα λόγια: αν ψάχνεις την «έξοδο» στην αγορά εργασίας ή είσαι εργοδότης που μπορεί να δώσει μια ευκαιρία – τώρα είναι η στιγμή να δράσεις.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact