ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Sold out η “Ιθάκη” – Αλλά ο Τσίπρας δεν έφτασε ποτέ σ’ αυτήν

Η “Ιθάκη” του Αλέξη Τσίπρα προκάλεσε σεισμό στην πολιτική σκηνή πριν καν προλάβει να φτάσει στα χέρια των αναγνωστών. Το βιβλίο βγήκε χθες και οι προπαραγγελίες έσπασαν κάθε ρεκόρ – μέχρι αργά το απόγευμα το 80% είχε ήδη εξαντληθεί και ο εκδοτικός οίκος Gutenberg έψαχνε απεγνωσμένα για επιπλέον χαρτί για την 6η ανατύπωση.

“Έφταιγαν πάντα οι άλλοι”

Από το Μέγαρο Μαξίμου όμως, η ανταπόκριση ήταν… παγερή. “Συνήθως οι πολιτικοί γράφουν βιβλία όταν έχουν αποχωρήσει από την ενεργό δράση” σχολίασε κυβερνητικό στέλεχος, υποστηρίζοντας ότι το βιβλίο έχει σφραγίδα σκοπιμότητας και γράφτηκε με σκοπό την επιστροφή στην εξουσία.

Η κυρία κριτική; Μηδενική αυτοκριτική. “Για όλα τα λάθη έφταιγαν οι άλλοι, και ποτέ ο ίδιος” τόνισε η ίδια πηγή, κάνοντας λόγο για διάχυτη αλαζονεία μέσα στις 700 σελίδες. Κανένα “συγγνώμη” για την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Μαρινάκης και η… σύγκριση με τον Χάρι Πότερ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης δεν άφησε τίποτα στην τύχη. Χρησιμοποίησε τη μεταφορά του καπετάνιου που ρίχνει το πλοίο στα βράχια και μετά κατηγορεί το πλήρωμα, και όταν ρωτήθηκε για την εκδοτική επιτυχία “τύπου Χάρι Πότερ”, έριξε ένα καυστικό:

“Το κοινό δείχνει αυξημένο ενδιαφέρον στους μαθητευόμενους μάγους. Υπάρχει όμως μια μεγάλη διαφορά: Στο Χόγκουαρτς η εκπαίδευση ήταν δωρεάν. Σε μας η εκπαίδευση κόστισε τουλάχιστον 120 δισ. ευρώ.”

Ouch.

Τι σημαίνει η ανταπόκριση του κοινού;

Παρά τις κυβερνητικές επιθέσεις, τα βιβλία έφευγαν “βροχή” από τα βιβλιοπωλεία της Αθήνας. Ο εκδοτικός οίκος μίλησε για “φαινόμενο”. Αλλά τι δείχνει αυτό;

Κάποιοι εκτιμούν ότι υπάρχει πραγματική ανάγκη του κόσμου να ακούσει την εκδοχή του πρωταγωνιστή των δύσκολων χρόνων – για να τον κρίνει, να τον επικρίνει ή να τον δικαιώσει. Άλλοι βλέπουν την επιτυχία ως ένδειξη ότι οι πολίτες ψάχνουν για μια δυνατή αντιπολίτευση που θα πιέσει την κυβέρνηση να γίνει καλύτερη.

Η αντεπίθεση του Μαξίμου

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να “χτυπήσει” τον Τσίπρα σε τρία μέτωπα:

  • Την οικονομία και το τρίτο μνημόνιο
  • Το σκάνδαλο της Novartis
  • Τις επιθέσεις στη Μαρέβα Γκραμπόφσκι

Ο Μαρινάκης χαρακτήρισε “ανατριχιαστικό” το ότι ο Τσίπρας παραδέχτηκε κυνικά στο βιβλίο ότι “παρασυρθήκαμε” στις επιθέσεις κατά της συζύγου του Πρωθυπουργού. “Η συγγνώμη απαιτεί στοιχεία χαρακτήρα που δεν ξέρω αν υπάρχουν στη συγκεκριμένη περίπτωση” σχόλιασε.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση στέλνει το μήνυμα: “Ο Μητσοτάκης δεν κέρδισε τον Τσίπρα αλλά την εμπιστοσύνη των πολιτών. Αυτή θα την κερδίσει ξανά με αποτελέσματα” – αφήνοντας ανοιχτό το παράθυρο για νέα θετικά μέτρα με στόχο το 2027.

Το βιβλίο μόλις κυκλοφόρησε και ήδη άναψε φωτιές. Η συνέχεια υπόσχεται να είναι… ενδιαφέρουσα.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact