ΚΑΙΡΟΣ

Φορτώνει» επικίνδυνα ο καιρός: Βροχές, λάσπη και νοτιάδες στο μενού – Δείτε πότε και πού θα χτυπήσει

Ξεχάστε για λίγο τις λιακάδες και ετοιμάστε ομπρέλες (και υπομονή). Οι μετεωρολόγοι χτυπούν «καμπανάκι» για μια νέα κακοκαιρία που έρχεται να μας ταλαιπωρήσει, κυρίως το διήμερο Πέμπτης και Παρασκευής. Δεν μιλάμε απλά για μια βροχούλα, αλλά για ένα σύστημα που θα ρίξει πολύ νερό.

Το μήνυμα από όλους τους ειδικούς (Μαρουσάκης, Κολυδάς, Τσατραφύλλιας, Γιαννόπουλος) είναι κοινό: Προσοχή στις μετακινήσεις, ειδικά αν είστε σε περιοχές που θα βρεθούν στο επίκεντρο.

Πότε και πού θα χτυπήσει;

Όλα ξεκινούν από την Τετάρτη (3/12). Το «μενού» αρχικά έχει βροχές στη Δυτική Ελλάδα, καθώς το κύμα έρχεται από την Ιταλία. Όμως, το πράγμα σοβαρεύει την επόμενη μέρα.

Η Πέμπτη και η Παρασκευή χαρακτηρίζονται ως οι «πολύ δύσκολες ημέρες». Γιατί; Επειδή μια διαταραχή από την Αφρική έρχεται να συναντήσει την πρώτη κακοκαιρία. Το αποτέλεσμα;

  • Πολλές βροχές και καταιγίδες: Σχεδόν σε όλη τη χώρα.
  • Ισχυροί Νοτιάδες: Θα φτάσουν τα 6-7 μποφόρ.
  • Αφρικανική σκόνη: Ετοιμαστείτε για λασποβροχές, κυρίως στα νότια.
  • Χιόνια: Λίγα πράγματα, μόνο στα ορεινά.

Ποιες περιοχές κινδυνεύουν περισσότερο;

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί για φαινόμενα με «μεγάλη δυναμική». Οι περιοχές που φαίνεται ότι θα δεχτούν τον μεγαλύτερο όγκο νερού είναι:

📍 Θεσσαλία και Σποράδες
📍 Εύβοια και Αττικοβοιωτία
📍 Πελοπόννησος (ανατολική και νότια)
📍 Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα

Τι θα γίνει στην Αθήνα;

Δυστυχώς, ούτε η Αττική θα γλιτώσει. Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο, μπορεί η κακοκαιρία να ξεκινάει από τα δυτικά, αλλά το λεκανοπέδιο θα βρεθεί μέσα στη ζώνη των φαινομένων.

Περιμένουμε αρκετές βροχές και πιθανώς καταιγίδες, με το πιο κρίσιμο διάστημα να είναι η Πέμπτη και η Παρασκευή. Οπότε, προσοχή στους δρόμους, γιατί η κίνηση αναμένεται… δύσκολη.

Πότε φτιάχνει ο καιρός;

Τα καλά νέα είναι ότι η ταλαιπωρία έχει ημερομηνία λήξης. Από το Σάββατο και μετά, τα φαινόμενα σιγά-σιγά θα υποχωρήσουν και θα περιοριστούν προς τα Δωδεκάνησα, με τον καιρό να δείχνει σημάδια βελτίωσης στην υπόλοιπη χώρα.

Υ.Γ. Για τους αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα, τα νέα δεν είναι καλά, καθώς ο καιρός δεν θα είναι σύμμαχος μέχρι το Σαββατοκύριακο.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact