ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η πρόκριση στην τσέπη, η Ρόμα στο ΟΑΚΑ και τα τρελά σενάρια για τους «16»

Η ουσία, μάγκες, είναι μία και δεν αλλάζει: Η δουλειά έγινε. Ο Παναθηναϊκός πήγε στην Ουγγαρία, πήρε αυτό που ήθελε με τη Φερεντσβάρος και πλέον έχει το κεφάλι του ήσυχο. Η πρόκριση στα playoffs του Europa League είναι και μαθηματικά εξασφαλισμένη, οπότε η ευρωπαϊκή περιπέτεια συνεχίζεται και τον Φλεβάρη.

Τώρα, τι μας μένει; Το μεγάλο φινάλε στην Αθήνα. Οι «πράσινοι» υποδέχονται τους «τζιαλορόσι» μπροστά στον κόσμο τους, χωρίς το μαχαίρι στο λαιμό. Δεν υπάρχει εκείνο το θανατηφόρο «πρέπει» που σου δένει τα πόδια. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει πως θα κάνουμε αγγαρεία. Ίσα-ίσα, όταν παίζεις ελεύθερα μέσα στο σπίτι σου, πολλές φορές γίνονται τα ωραιότερα παιχνίδια.

Το κυνήγι του θησαυρού και τα κομπιουτεράκια

Υπάρχει, όμως, και μια άλλη όψη στο νόμισμα. Μπορεί ο βασικός στόχος να επιτεύχθηκε, αλλά ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλο καράβι και οφείλει να κοιτάει ψηλά. Υπάρχουν ελπίδες για την πρώτη οκτάδα και την απευθείας πρόκριση στους «16»; Θεωρητικά ναι. Ρεαλιστικά; Μιλάμε για σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Για να είμαστε εξηγημένοι, για να γίνει το «θαύμα» και να γλιτώσουμε τον έξτρα γύρο, πρέπει να ευθυγραμμιστούν οι πλανήτες. Δεν αρκεί μόνο να κερδίσει το «Τριφύλλι» τη Ρόμα μέσα στην Αθήνα – που από μόνο του θέλει προσπάθεια και ευρύ σκορ για να φτιάξει η διαφορά τερμάτων – αλλά πρέπει να μας κάτσουν και αποτελέσματα σε άλλα εννιά παιχνίδια.

Τι περιμένουμε από τα άλλα γήπεδα

Αν είστε από αυτούς που τους αρέσει να ζουν με την ελπίδα ή απλά θέλετε να ξέρετε τι να… «καταριέστε» την ώρα των αγώνων, ιδού η λίστα. Για να βγει το σενάριο της οκτάδας, ο Παναθηναϊκός θέλει συνδυασμό αποτελεσμάτων στα παρακάτω ματς:

  • Μπέτις – Φέγενορντ: Θέλουμε «διπλό» των Ολλανδών μέσα στην Ισπανία.
  • Πόρτο – Ρέιντζερς: Να χάσουν οι Πορτογάλοι στο «Ντραγκάο».
  • Γκενκ – Μάλμε: Η Γκενκ να ΜΗΝ κερδίσει τους Σουηδούς (Χ ή 2).
  • Ερυθρός Αστέρας – Θέλτα: Εδώ μας βολεύει αποκλειστικά η ισοπαλία.
  • Λιόν – ΠΑΟΚ: Να μην κερδίσει ο ΠΑΟΚ στη Γαλλία.
  • Στουγκάρδη – Γιουνγκ Μπόις: Να μην κερδίσουν οι Γερμανοί.
  • Μακάμπι Τελ Αβίβ – Μπολόνια: Να μην περάσουν οι Ιταλοί με νίκη.

Όπως καταλαβαίνετε, οι πιθανότητες είναι ελάχιστες, αλλά η μπάλα είναι πόρνη και ποτέ δεν ξέρεις. Το σίγουρο είναι πως ο Παναθηναϊκός περιμένει τη Ρόμα λυμένος, για να παίξει την μπάλα του, να ευχαριστηθεί ο κόσμος και ό,τι βγει.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact