ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδωνις για το επεισόδιο στη Νίκαια: «Έφαγα χτύπημα και ροχάλα – Αν δεν ήταν η αστυνομία θα με δέρνανε»

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε ξανά ο Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή τα όσα επεισοδιακά έγιναν στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Ο Υπουργός Υγείας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, έδωσε τη δική του εκδοχή για το «πέσιμο» που δέχτηκε από ομάδα γιατρών, απαντώντας σε όσους τον κατηγόρησαν –και κυρίως στην αντιπολίτευση– ότι το όλο σκηνικό ήταν απλά ένα στημένο σόου.

«Έχω γίνει το πρόσωπο των ημερών, αλλά όχι με τον τρόπο που θα ήθελα», παραδέχτηκε ο υπουργός. Σχολιάζοντας την παρουσία της Αστυνομίας, ξεκαθάρισε πως η επέμβασή της ήταν απολύτως προβλεπόμενη, επικαλούμενος και τις δηλώσεις της εκπροσώπου της ΕΛ.ΑΣ., κυρίας Δημογλίδου. «Αν πήγαινα και με δέρνανε, όλοι θα λέγατε “πού ήταν η Αστυνομία;”», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως είναι 100% σίγουρος ότι χωρίς την προστασία τους θα είχε δεχτεί σωματική βία.

«Με στοχοποίησαν πριν καν πάω»

Ο κ. Γεωργιάδης δεν μάσησε τα λόγια του για τους διαδηλωτές, κάνοντας λόγο για οργανωμένη επίθεση, bullying και δολοφονία χαρακτήρα. Όπως αποκάλυψε, ο γιατρός κ. Ζιαζιάς, τον οποίο κατήγγειλε για την επίθεση, είχε κάνει σχετική ανάρτηση τρεις μέρες πριν, γράφοντας: «Να υποδεχθούμε τον υπουργό εμπορίας της υγείας όπως του αρμόζει».

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι αντιδράσεις προέρχονται από έναν συγκεκριμένο, σκληροπυρηνικό χώρο της αριστεράς, κυρίως από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και λιγότερο από το ΚΚΕ. Μάλιστα, ανέφερε ονομαστικά την κα Κοσμοπούλου (τη γιατρό του Δημήτρη Κουφοντίνα), τονίζοντας ότι παρά το κλίμα, ο ίδιος πάντα επιδιώκει τον διάλογο με όσους διαμαρτύρονται στα νοσοκομεία.

Η αποκάλυψη: «Τους είχα στο γραφείο μου πριν 4 μέρες»

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο που έφερε στο φως ο υπουργός είναι ότι οι ίδιοι άνθρωποι που φώναζαν εναντίον του, βρίσκονταν στο γραφείο του στις 13 Φεβρουαρίου, μόλις τέσσερις μέρες πριν το επεισόδιο! Οι γιατροί Παπανικολάου και Κοσμοπούλου είχαν ζητήσει συνάντηση για να συζητήσουν τα προβλήματα του νοσοκομείου.

Ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε ότι η βασική τους διαφωνία είχε να κάνει με τη μεταφορά ενός κτηρίου από τη Νίκαια στο «Αττικόν» με σκοπό να εξαφανιστούν τα ράντζα μέσα στον επόμενο ενάμιση χρόνο. Οι γιατροί της Νίκαιας διαμαρτύρονταν ότι χάνουν ειδικευόμενους και πόρους. «Στη συνάντηση που κάναμε, αποφάσισα και υπέγραψα να τους δώσω πίσω τους 14 ειδικευόμενους γιατρούς», εξήγησε, δείχνοντας την απορία του για την εχθρική υποδοχή λίγα 24ωρα μετά.

Μιλώντας για την ανάλυση που έγινε… τύπου VAR στα τηλεοπτικά πάνελ γύρω από το βίντεο της επίθεσης, ο κ. Γεωργιάδης ήταν ξεκάθαρος. Εξήγησε ότι ο κ. Ζιαζιάς δεν τον χτύπησε στο πρόσωπο στο συγκεκριμένο καρέ, αλλά στο πλάι και στο χέρι, καθώς εκείνος προσπαθούσε να μπει στην αίθουσα.

«Ο αστυνομικός του πιάνει το χέρι, γιατί το απλώνει για να με χτυπήσει. Αυτό λέγεται απόπειρα», δήλωσε ο υπουργός και περιέγραψε τη χαοτική κατάσταση που ακολούθησε: σπρωξίματα δίπλα σε κάγκελα και κράσπεδα, βρισιές (τον αποκάλεσαν «φασίστα»), ιπτάμενα αντικείμενα και φτυσιές. «Αυτοί είναι μπουλούκι, έχω φάει χτύπημα στο χέρι και τρώω και τη ροχάλα», κατέληξε.

Απαντώντας στις κατηγορίες περί κατάχρησης εξουσίας με αφορμή τη σύλληψη του γιατρού, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι ενήργησε ως πολίτης που δέχεται βία και ζήτησε τη σύλληψη επιτόπου. Ωστόσο, επέλεξε συνειδητά να μην προχωρήσει σε μήνυση από σεβασμό στη θεσμική του ιδιότητα, αλλά και για να μην επιβαρύνει τους ασθενείς του νοσοκομείου με άσχημες εικόνες. «Είναι υποχρεωμένοι οι άνθρωποι που πονάνε και κάνουν θεραπεία να τα υφίστανται αυτά;» αναρωτήθηκε.

Παρά τα επεισόδια, ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι σκοπεύει να επιστρέψει στη Νίκαια όταν ηρεμήσουν τα πνεύματα, καθώς το νοσοκομείο «τρέχει» έργα με αύξηση προϋπολογισμού κατά 76% και επιπλέον 400 άτομα προσωπικό. Στόχος του είναι να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Κλείνοντας, υπεραμύνθηκε του έργου του, φέρνοντας ως παράδειγμα την εξάλειψη της ταλαιπωρίας στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και τη μείωση του χρόνου αναμονής για τα χειρουργεία, ενώ έβαλε φρένο στις φήμες περί ιδιωτικοποίησης, δηλώνοντας κατηγορηματικά: «Δεν έχουμε καμία πρόθεση να πουλήσουμε κανένα από τα 127 νοσοκομεία του ΕΣΥ».

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact