Αύριο το πρωί, 27 Φεβρουαρίου στις 08:00, η πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ ανοίγει επίσημα για να δεχτεί τις νέες αιτήσεις, όπως ανακοίνωσαν το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και ο ΟΠΕΚΑ.
Αν είστε δικαιούχοι, βρείτε τους κωδικούς σας στο Taxisnet γιατί έχετε περιθώριο να κάνετε την αίτηση μέχρι την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2026, στις 18:00 το απόγευμα. Η διαδικασία γίνεται μέσα από τα γνωστά links: idika.gr/epidomapaidiou/ ή μέσω του ΟΠΕΚΑ.
Πώς θα υπολογιστούν τα χρήματα
Μία συχνή απορία είναι τι γίνεται με τα εισοδήματα. Αρχικά, τα χρήματα που δικαιούστε θα υπολογιστούν με βάση τα παιδιά που θα δηλώσετε και τα εισοδήματα που είχατε το 2024. Αργότερα μέσα στη χρονιά, μόλις κάνετε τη νέα φορολογική δήλωση, το σύστημα θα ενημερωθεί αυτόματα και θα λάβει υπόψη του τα εισοδήματα του 2025 για τον τελικό υπολογισμό.
Προσοχή στις απουσίες και το σχολείο
Ένας βασικός κανόνας για να πάρετε το επίδομα είναι τα παιδιά σας να πηγαίνουν κανονικά στο σχολείο (από προνήπιο μέχρι και γυμνάσιο). Η “επάρκεια φοίτησης” (να μην έχουν μείνει από απουσίες, δηλαδή) ελέγχεται αυστηρά.
Μέσα στην αίτηση του Α21 θα πρέπει να συμπληρώσετε οπωσδήποτε:
- Τα στοιχεία του σχολείου που πηγαίνει το παιδί.
- Την τάξη και τον Αριθμό Μητρώου του μαθητή.
Το σύστημα συνήθως κάνει αυτόματα τη διασταύρωση. Αν τα βρει όλα σωστά, προχωράτε κανονικά. Αν, όμως, το σύστημα “κολλήσει” και δεν βρει τον μαθητή, θα σας βγάλει ένα μήνυμα. Σε αυτή την περίπτωση, μην αγχωθείτε: απλά θα χρειαστεί να ανεβάσετε εσείς (να επισυνάψετε) το χαρτί από το σχολείο μέσα στην πλατφόρμα.
Το μεγάλο SOS: Μην ξεχάσετε την Οριστική Υποβολή!
Πολλοί γονείς την πατάνε στο τέλος. Για να πιαστεί η αίτησή σας, πρέπει να πατήσετε “Οριστική Υποβολή”. Αν απλά πατήσετε προσωρινή αποθήκευση, η αίτηση θεωρείται άκυρη (σαν να μην έγινε ποτέ) και δεν θα την ελέγξει κανείς.
Για περισσότερες λεπτομέρειες, μπορείτε πάντα να ρίχνετε μια ματιά στην επίσημη σελίδα του ΟΠΕΚΑ.





















