ΕΛΛΑΔΑ

Χάλασε ο κόσμος στη Μάνη: 140 τόνοι νερού ανά στρέμμα μέσα σε δύο ώρες

Εκεί που όλοι περίμεναν ήλιο, θάλασσα και ξεγνοιασιά για τον Δεκαπενταύγουστο, ο καιρός στη Μάνη αποφάσισε να μας τα κάνει κυριολεκτικά μούσκεμα. Μέσα σε μόλις δύο ώρες, άνοιξαν οι ουρανοί και έπεσαν περίπου 140 τόνοι νερού ανά στρέμμα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μάνης. Μιλάμε για μια καλοκαιρινή καταιγίδα που οι ντόπιοι χαρακτήρισαν εντελώς πρωτόγνωρη για την εποχή.

Δρόμοι έγιναν ποτάμια και εγκλωβίστηκαν οδηγοί

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο τεράστιος όγκος νερού έφερε τα πάνω κάτω στις υποδομές και στο οδικό δίκτυο. Περιοχές όπως το Οίτυλο, το Καραβοστάσι, η Αλύπα, η Κοκκάλα, η Έξω Νύμφη, η Λάγια και το Πόρτο Κάγιο βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα. Ειδικά στο Καραβοστάσι, που βουλιάζει από τουρίστες τέτοιες μέρες, τα πράγματα ζόρισαν πολύ και αρκετοί επισκέπτες βρέθηκαν παγιδευμένοι.

Η Πυροσβεστική κυριολεκτικά δεν προλάβαινε να σηκώνει τηλέφωνα. Χτύπησε γύρω στις 50 φορές, κυρίως από οδηγούς που είδαν τα αυτοκίνητά τους να μετατρέπονται σε βάρκες. Οι πυροσβέστες χρειάστηκε να κάνουν τουλάχιστον 10 απεγκλωβισμούς για να μεταφέρουν τον κόσμο σε ασφαλή σημεία, ενώ πολλοί κατάφεραν να βγουν μόνοι τους όταν η μπόρα άρχισε επιτέλους να κόβει. Μέχρι αργά το βράδυ, τα συνεργεία του Δήμου Δυτικής Μάνης και της Περιφέρειας Πελοποννήσου πάλευαν μέσα στις λάσπες για να καθαρίσουν και να ανοίξουν ξανά τους δρόμους.

Από θαύμα γλίτωσε γυναίκα που τη χτύπησε κεραυνός

Το πιο τρομακτικό περιστατικό της ημέρας, όμως, ήταν αυτό που έζησε μια γυναίκα την ώρα που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό της. Ένας κεραυνός έπεσε πολύ κοντά, με αποτέλεσμα να την χτυπήσει έμμεσα και να την τραυματίσει. Η κατάσταση στους δρόμους ήταν τόσο χάλια από την πλημμύρα, που τα σωστικά συνεργεία έκαναν αμάν για να καταφέρουν να την πλησιάσουν.

Τελικά, ένας γιατρός και ένα ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης, με τη βοήθεια της Αστυνομίας, έφτασαν στο σημείο και την μετέφεραν με ασφάλεια στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης. Ευτυχώς, η ζωή της δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο και η υγεία της είναι σε καλή κατάσταση. Οι γιατροί την κράτησαν κυρίως για προληπτικούς λόγους και εξετάσεις, με το εξιτήριό της να αναμένεται σήμερα.

Το σίγουρο είναι ότι αυτόν τον Δεκαπενταύγουστο, η Μάνη θα τον θυμάται για καιρό. Ολόκληρος ο μηχανισμός έκτακτης ανάγκης, το ΕΚΑΒ, το νοσοκομείο και οι δήμοι, βρέθηκαν στο πόδι από την πρώτη στιγμή για να μαζέψουν τα σπασμένα από αυτή τη θεομηνία.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact